21 Ağustos 2026
Altın 7086.57
BIST 14469.02
Dolar 48.0598
Euro 56.3214
Sterlin 65.7284
Ankara 30°C

Hataylı Eczacılar Akıllı İlaç Kullanımından Yana

Hataylı Eczacılar Akıllı İlaç Kullanımından Yana
28. Bölge Hatay Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Gönenç, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutlarken meslek sorunlarının da dağ gibi büyüdüğünü ve hükümetin reformları yüzünden mağdur duruma düştüklerini söyledi.Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde

Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde konuşan 28. Bölge Hatay Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Gönenç, "Sağlık alanında yapılan her türlü düzenlemenin temel ilkesi öncelikle sağlık hakkına zarar vermemek olmalıdır. Kamu kaynakları hepimizindir ve elbette akılcı kullanılmalıdır. Ancak sağlık tasarruf edilecek değil, kaynakların daha etkin kullanımının sağlanacağı alanlar olabilir. Sağlık hizmeti sürekli ve yaygın olmalıdır." şeklinde konuştu.

Gönenç, "Her ilaç, doktorun kararı ile eczaneden, eczacı denetiminde sunulmalıdır. Ancak bu da yeterli olamaz. Doğru ilaç tek başına istenen etkiyi yaşatamaz. Akılcı ilaç kullanımı tedavinin kişiye özel olması ilkesine dayanır. Yani doğru ilacın, doğru zamanda, doğru dozda, doğru biçimde ve uygun maliyetle hastaya ulaştırılmasıdır. Bu tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğru ve akılcı ilaç kullanımı aynı zamanda, sağlığa ayrılan kamusal kaynakların etkin kullanımı sağlayacak yöntemdir. Bu yöntemin uzun vadede işletilebilmesi için biz sağlık çalışanları kadar vatandaşlarımıza ve medyaya da ciddi sorumluluklar düşmektedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir