Cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Kalkan'ın eşi ve diğer yakınları, savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. Kalkan'ın yakınları işlemlerin öğlen namazına kadar bitmediğini belirterek cenazenin yarın alınmasına karar verdiklerini söyledi. Güven Kalkan'ın dayısı, kazada ölen yeğeninin bir ay sonra emekli olacağını söyledi. Olayın nasıl meydana geldiği konusunda detaylı bir bilgilerinin olmadığını belirten dayı, "Kaza olduğunu söylediler. Ama herhalde ihmal vardır. Yetkililerden kimse ile görüşmedik. İşlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. İhmal var mı bunlara sonra bakacağız." dedi.
Güven Kalkan'ın ölüm haberini alan yakınları ve iş arkadaşları Kalkan'ın Küçükçekmece'deki evine akın etti. Arkadaşları Kalkan'ın yakınlarına taziyelerini iletti.
Atatürk Havalimanı'nda kalkış için pist başına giden Türk Hava Yolları (THY) uçağının kanadı, buzlanmaya karşı işlem yapan 'De-icing' aracına çarpmıştı. Kazada devrilen araçta bulunan operatör Güven Alkan hayatını kaybetmiş, sürücü Adem Yüksel de yaralanmıştı. Olayın ardından kaptan pilot Mehmet Y., yardımcıları ve uçaklara klavuzluk yapan 'Follow Me' aracı sürücüsü ifadeleri alınmak üzere Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan pilot Mehmet Y. ve klavuz aracın sürücüsü Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. (CİHAN)