21 Ağustos 2026
Altın 7092.16
BIST 14529.83
Dolar 48.0634
Euro 56.1708
Sterlin 65.441
Ankara 35°C

Havaya Rastgele Ateş Açtı, 5 Aylık Cezasını Okulda Çekecek!

Havaya Rastgele Ateş Açtı, 5 Aylık Cezasını Okulda Çekecek!
Batman'ın Gercüş ilçesinde havaya rastgele ateş açan bir kişi, 5 ay kamuya yararlı işlerde çalışma cezasına çarptırıldı.

Gercüş Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada N.C. (37) isimli şahsın, 'kasten yaralama, hakaret, korku ve kaygı veya panik yaratacak tarzda ateş etme' suçundan, CMK'nın 231 maddesi gereğince ücretsiz olarak 5 ay süre ile kamuya yararlı çevre düzenleme hizmetlerinde çalıştırılmasına karar verildi.

Cezanın infazı için Midyat Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü N.C.'yi Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü Köyü İlköğretim Okulu'nda çalıştırmaya başladı.

Midyat Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Uzmanı Sosyolog Tekin Karaçam, kamuya yararlı çalıştırma cezası verilen kişiler ihtiyaç duyulan ve aynı zamanda kamu yararına çalışan kurumlarda çalıştırdıklarını belirtirken, böylelikle kişi hem cezasını çekmiş hem de topluma faydalı olduğunu kaydetti.

Kararı infaz ederken hükümlünün mağdur edilememesine ve çalışacağı kurum ile ilgili herhangi bir sorunun yaşanmamasına dikkat ettiklerini aktaran Karaçam, bu tür cezalarda öncelikle toplum yararı ve şahsın rehabilitasyonunu öncelediklerinin altını çizdi.

Okulun çevre düzenlemesi işlerinde çalışan N.C. mahkemenin verdiği kararın hem kendisi hem de çalıştığı okul açısından faydalı olduğunu belirterek, cezaevine gönderilmediği için çok mutlu olduğunu ve ailesi ile birlikte olmaktan dolayı memnun olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir