21 Ağustos 2026
Altın 7130.27
BIST 14514.82
Dolar 48.0422
Euro 56.1703
Sterlin 65.5743
Ankara 34°C

Hayvansever, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Ekmek Bıraktı

Hayvansever, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Ekmek Bıraktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan hayvansever işadamı İlyas Demirkol yoğun kar yağışı sonrası aç kalan yaban hayvanları için 15 ayrı noktaya 200 adet ekmek bıraktı. Yıllardır her yoğu

Yıllardır her yoğun kar yağışı sonrası bazı bölgelerdeki ormanlık alanlara giderek yaban hayvanlarına yiyecek bıraktığını ifade eden Demirkol, bölgenin dağlık bir bölge olması nedeniyle yaban hayvanlarının yoğun kar yağışı sonrası aç kaldıklarını belirtti.

Şehir merkezinde kar olmamasına rağmen Zonguldak yolu üzerinde Cemaller, Tepeören, Bayat, Sücüllü ve Kandilli sapağında bir metreyi aşan bulunduğunu vurgulayan Demirkol, herkesin yaban hayvanları kış mevsiminde gözetmesi gerektiğini söyledi. Demirkol, "Bilhassa hayvan dostlarına seslenmek istiyorum; mahallelerinde eşinden dostundan artan bayat ekmekleri lütfen çöpe atmasınlar. Bayat ekmekleri biriktirsinler. Bize haber versinler. Kendileri de gelmek sureti ile gelerek araçta tahsis ederek kendi elleri ile hayvanları besleme imkânı bulsunlar. Gerek kuş, gerek kurt ve gerekse de köpek olabilir düşüncesi ile 15 noktaya 200 adet ekmek bıraktık. Hava muhalefeti böyle devam ederse 3 ya da 4 gün sonra yeniden bırakmayı düşünüyoruz. İsteyenler bana 355 80 20 nolu telefondan ulaşabilir." dedi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir