Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, TMO Genel Müdürü Mesut Köse ile beraberinde gelen heyet Polatlı’da kurulan Lisanslı Depoculuk AŞ (LİDAŞ)’yi gezdi.
Heyet ilk olarak Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Polatlı Ticaret Borsa Başkanı Yahya Toplu’dan ürün alımı hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Lisanslı Depoculuk AŞ’ye geçen Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, TMO Genel Müdürü Mesut Köse ile beraberindekiler, burada LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu’dan bilgi aldı.
Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, LİDAŞ’ın sistemin çalışmasını yerinde görmek ve işleyişi ile genel bir fikir sahibi olmak için geldiklerini söyledi. Çanakçı, hem borsa hem LİDAŞ’ın geldiği noktanın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Tüm kamu kurumlarının amacının başta Lisanslı Depoculuk AŞ sisteminin gelişmesini, yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu anlatan Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, “Ticaret borsalarımızın, ürün borsalarımızın süratli bir şekilde en etkin bir biçimde işlemeye, çalışmaya başlamasını sağlamak... Bunun için gayret gösteriyoruz. Ben burada potansiyelin çok yüksek olduğuna inanıyorum.” dedi. CİHAN

