1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hendek'te 5 Bin Kişilik Caminin Kubbe İnşaatı Tamamlandı
Hendekte 5 Bin Kişilik Caminin Kubbe İnşaatı Tamamlandı

Hendek'te 5 Bin Kişilik Caminin Kubbe İnşaatı Tamamlandı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Merkez Rasim Paşa Camii'nin kubbe inşaatı tamamlandı.     Hendek´te Aralık 2011'de temeli atılan ve 37.

A+A-

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Merkez Rasim Paşa Camii'nin kubbe inşaatı tamamlandı.

    Hendek´te Aralık 2011'de temeli atılan ve 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye´nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan Hendek Merkez Rasim Paşa Camii'nin kubbe inşaatının betonu atıldı.

    Bir süre önce kubbesine beton dökülürken belli bir kısmında kalıp kayması sonucu çökme meydana gelen caminin kubbesinin betonu döküldü. Tamamen kubbeden oluşan modern mimarisi ile Türkiye´nin en gözde yapıları arasında yer alması hedeflenen 5 bin kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii´nde 3 bin kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor.

    Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Merkez Rasim Paşa Camisi’ne ayrı bir önem verdiklerini söyledi. İnci “ Projemiz de şanssız bir kaza yaşadık. İnşallah başka bir kaza yaşamayız. Camimizin tamamlanmasıyla ilçemize dev bir eser daha kazandıracağız. Gelecek bin yıla hitap edecek eserimize Hendek halkımızın da büyük katkısı vardır. Allah hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin” dedi. CİHAN

Hendek'te 5 bin kişilik caminin kubbe inşaatı tamamlandı

Hendek'te 5 bin kişilik caminin kubbe inşaatı tamamlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.