1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “her Alışkanlık İnsanın Kişiliğinin Bir Parçasıdır”
“her Alışkanlık İnsanın Kişiliğinin Bir Parçasıdır”

“her Alışkanlık İnsanın Kişiliğinin Bir Parçasıdır”

Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, insanların genelde zararlı alışkanlıklara meraklı ve düşkün olduğunu belirterek, “İnsanlar alışkanlıklarıyla kişiliklerini oluşturur.

A+A-

Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, insanların genelde zararlı alışkanlıklara meraklı ve düşkün olduğunu belirterek, “İnsanlar alışkanlıklarıyla kişiliklerini oluşturur. Her alışkanlık insanın kişiliğinin bir parçasıdır. Bir alışkanlığı bırakmak demek kişilikten vazgeçmek demektir ve bunu kimse istemez.” dedi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu tarafından lise öğrencilerine, dünyadaki ölümlerin yüzde 60’ına sebep olan kronik hastalıklara yol açan faktörlerin anlatılması için hayata geçirilen “5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Projesi”, final sunumuyla sona erdi. Koza Salonu'nda yapılan toplantıya gençler yoğun ilgi gösterdi.

Proje Koordinatörü Mehmet Dertop, bir yıl boyunca yapılan çalışmaların meyvesini final sunumuyla aldıklarını söyledi. Gençlik Meclisi’nde ilk katıldığı faaliyetin, projenin final sunumu olduğunu hatırlatan Dertop, “Bu sene ise ‘5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Projesi’ yürütücüleri arasında yer alıyorum. Bir yıl boyunca ciddi emek verdik. Salon programı olmaktan çıkarıp, gençlerin hayatına dokunmaya çalıştık. Ben ilk kronik hastalıklarla ilgili risk faktörlerini dinleyince tuz kullanmaktan vazgeçtim.” diye konuştu.

BKK Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum ise yeni dönemde projelere ağırlık vereceklerini söyledi. 5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Projesi kapsamında birçok okulda bilgilendirmeler yaptıklarını söyleyen Taşkum, yüzlerce öğrenciye 2 yıl boyunca kronik hastalıklara yol açan faktörlerin anlatıldığını belirtti. Taşkum, proje boyunca emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, BKK Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi İsmail Dal tarafından 5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Projesi kapsamında yapılan çalışmalar anlatıldı. Toplantının ´Sanat Zamanı´ kısmında ise proje kapsamında eğitim alan lise öğrencileri ile Gençlik Meclisi üyeleri tarafından hazırlanmış kısa film ile izleyenler neşeli anlar yaşadı.

Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise bağımlılık hakkında sunum yaptı. İnsanların genelde zararlı alışkanlıklara meraklı ve düşkün olduğunu anlatan Kireççi, şunları dile getirdi: “İnsanlar alışkanlıklarıyla kişiliklerini oluşturur. Her alışkanlık insanın kişiliğinin bir parçasıdır. Bir alışkanlığı bırakmak demek kişilikten vazgeçmek demektir ve bunu kimse istemez. Sigara içen insanların elleri ve ayakları kesiliyor ama yine de sigaradan vazgeçmiyor. Çünkü ayaksız yaşanır ama kişiliksiz yaşanmaz. Hastalıklı yaşayabilirsiniz ama kişiliksiz yaşanmaz.”

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.