1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Her yerde o vardı'
Her yerde o vardı

'Her yerde o vardı'

AK Parti’de ilk kez Erdoğan’sız kongre yapılmasına rağmen parti tanıtım filminden atılan sloganlara, divanın oluşumundan MKYK listesine kadar kadar her yerde Cumhurbaşkanı’nın ismi ve etkisi vardı.

A+A-

AK Parti, dün Arena spor Salonu’nda yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi’nde, ‘birlik ve beraberlik’ içinde 2002 ruhuna geri dönüş mesajı verdi. “İlk günkü aşkla” sloganının ana tema olarak işlendiği kongreye kongreden hemen önce yaşanan “Binali Yıldırım aday olabilir” iddialarına karşılık Başbakan Ahmet Davutoğlu tek aday olarak girdi.

İlk kez Recep Tayyip Erdoğan’sız kongre yapılmasına rağmen parti tanıtım filminden atılan sloganlara, divanın oluşumundan MKYK listesine kadar kadar her yerde Erdoğan’ın ismi ve etkisi vardı. Davutoğlu tarafından bizzat telefonla davet edilen ancak kongreye gelmeyen partinin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajında partinin ilk başbakanı, ilk cumhurbaşkanı olduğu, Ak Parti’nin kuruluşundaki kimliğinden kopmadan, erdem ve vefa temelinde hizmete devam etmesi vurguları dikkati çekti.

Kongreden yansıyan notlar şöyle:

Partinin Kurucular Kurulu ve bugüne kadar MKYK, MYK’da görev yapan tüm üyeleri, eski ve mevcut tüm milletvekilleri ile bakanların çoğunluğu salonda yer aldı.

Davutoğlu 10.42’de “Dünya düşman olsa da Allah bizden yanadır” anonsu eşliğinde eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona girdi. Müzik yayını yapılmaması nedeniyle partililer Davutoğlu’nu cep telefonlarının ışıklarını yakıp ve coşkulu alkışlarla, tekbirlerle karşıladı. Bu sırada dev ekranda “ilk günkü aşkla” sloganı yer aldı.

Şırnak’tan Edirne’ye...
Davutoğlu, Sare Hanım ile birlikte salonda yerini almadan önce delegelerin oturtulduğu platformda yürüyerek tüm salonu selamladı. Türkiye’yi temsil eden yöresel kıyafetler giyen kadınlar da platformda koridor oluşturdu. Her ili temsil eden kadınlar arasında Şırnak da Edirne de yer aldı.

Erdoğan ve Gül’e alkış
Davutoğlu’nun gelişinden önce gösterilen Ak Parti tanıtım filminde Erdoğan’ın görülmesi üzerine salon alkıştan inledi. Filmde her Erdoğan karesi görüldüğünde ve kongrede Erdoğan’ın adı her geçtiğinde salon aynı coşkulu tepkiyi verdi.

Filmde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de çok kısa şekilde yer verildi. Gül’ün görüntüsü de salondan büyük alkış aldı. “Partimiz enerjimizi tüketen tartışmalardan uzak durarak yola devam ediyor” denilen filmde, 2007 Cumhurbaşkanlığı krizine de yer verildi. “Vesayetçilerin tuzakları başına geçirdi” denilen filmde, MİT krizi, Gezi olayları 17-25 Aralık soruşturması, darbe teşebbüsleri ve Ak Parti’ye yönelik şuursuz saldırılar olarak ifade edildi.

Filmde Davutoğlu’nun Genel Başkanlığa geliş süreci de aktarıldı. Davutoğlu’nun görüntülerine alkışlı sevgi gösterisi Erdoğan ve Gül’e oranla daha cılızdı.(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.