Altın 5532.313
BIST 10932.8
Dolar 42.226
Euro 48.7929
Sterlin 55.5237
Ankara 8°C

Hızla düşüyor...

Hızla düşüyor...
ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından dolar hızla geriledi ve 3.72 TL'nin altına indi.

Dolar, Merkez Bankası'nın 2 puana ulaşan sıkılaştırma adımlarına devam etmesi ve ABD Merkez Bankası'nın ileriye dönük mesajlarda Mart ayında faiz artışı yapabileceğine ilişkin belirgin bir sinyal vermemesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerine artan girişlerle 10 Ocak'tan beri en düşük seviyelere yakın işlem görmeyi sürdürüyor.

Dün 3.71 TL'ye kadar inen dolar, güne 3.74 TL seviyelerinden başladı. Ocak ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde açıklanmasının ardından 3.75 TL sınırına dayanan dolar, ABD'den gelen istihdam verisinin ardından geriledi.

ABD'de ocak ayında tarımdışı istihdam 227 binle 175 binlik beklentinin üzerinde arttı. Saatlik kazançlar son bir yılda yüzde 2,5 artış kaydetti.

Veri öncesinde 3,74 TL civarında olan dolar 3,7139'a kadar indi. Euro da 4 liranın altını gördü.

Küresel piyasalarda ise dolar saat 16.30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde yatırımcıların Fed'in bir sonraki faiz artışı için ipuçları görebilmek adına bekleme moduna geçmesiyle hafif artışlar gerçekleştirse de haftalık bazda kayıp gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir