1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hoca Ahmet Yesevi Öğrencilerinden Resim Sergisi
Hoca Ahmet Yesevi Öğrencilerinden Resim Sergisi

Hoca Ahmet Yesevi Öğrencilerinden Resim Sergisi

Hoca Ahmet Yesevi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, okulda 200 eserin yer aldığı bir resim sergisi açtı.

A+A-

Hoca Ahmet Yesevi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, okulda 200 eserin yer aldığı bir resim sergisi açtı.
Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek için resim sergisi düzenlendiklerini belirten, resim öğretmeni Fatma Demir, okuldaki başarının sayısal ve sözel derslere göre değerlendirilmesin doğru bulmadığını söyledi.

Bu alanlarda başarı elde edemeyen öğrencilerin farklı dallarda başarı yakalayabileceğine dikkat çeken Demir, “Toplumda, Matematik, Fen ve Türkçe derslerinde başarılı olan her öğrencinin, hayatın her alanında başarılı olabileceği gibi bir algı var. Aslında, okullarda benden eğitim, resim ve müzik alanında da birçok iyi öğrenci var. Bizde bu durma farklı bir bakış açısı getirmek için bu sergiyi açtık.” dedi.

Sergiye katılan öğrenciler arasında çok yetenekli çocukların bulunduğunu söyleyen Demir, “Bir öğrenme psikoloğu olan Howard Gardner 8 farklı zeka türünden bahsediyor. Bunlar arasında görsel ve müziksel zeka çeşidi de yer alıyor. Görsel-Mekansal Zeka, resimlerle, şekillerle düşünebilme, görsel dünyayı algılayabilme, şekil, renk ve dokuları zihnin gözleriyle görebilme ve bunları sanatsal formlara dönüştürebilme yeteneğidir. Görsel ve Mekansal Zekaya Sahip İnsanlar Görerek ve gözleyerek öğrenir, Grafik, diyagram, harita, şekil ve modelleri yorumlayabilirler. Öğrendiği bilgileri somut ve görsel sunuşlara dönüştürerek çok güzel sanatsal çalışmalar çıkarabilirler. Bizimde bu tim öğrencileri bulmamız, yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Sergiye, umutları tükenmiş bir kız çocuğunu konu alan tabloyla katılan 11. sınıf öğrencisi Zahide Alademir ise resim çizmeye öğretmenin önerisiyle başladığını belirtti. Ailesinin bu durumu tepki gösterdiğini kaydeden Alademir, şöyle devam etti: “Ben bir fen bölümü öğrencisiyim. Resim çizmeye başladığım ilk günlerde ailem bana vaktimi boşa harcamamı, alanımdaki derslere çalışmamı istedi. Sonrada bendeki yeteneği görünce destek olmaya başladılar. Resim yaptıkça bu alanla ilgili bir yeteneğim olduğunu gördüm.”
CİHAN

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinden resim sergisi

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinden resim sergisi

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinden resim sergisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.