Hollanda'nın Alphen Aan de Rijn kentinde bugün bir alışveriş merkezinde meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Ağır yaralı olanlardan bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Hollanda'yı şoke eden saldırıda yaralı ise sayısı ise 16 olarak açıklandı.
SALDIRGANIN NİŞANCI OLDUĞU BELİRTİLDİ!
Saldırganın, atıcılık kulübüne üye, 24 yaşında bir kişi olduğu belirtildi Saldırgana ait iki adet mektubun bulunduğu, mektuplardan birinin annesi tarafından evinde, diğer mektubunsa arabasında bulunduğu belirtildi. Alphem aan de Rijn Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bulunan mektuplardan birinde diğer alışveriş merkezlerinde patlayıcı olduğunun yazılı olduğu belirtilirken, polisin, saldırganın evinde gerekli aramalar yaparak olayın detaylarını ortaya çıkarmaya çalıştığı belirtildi.
"OĞLUM VURULMASAYDI AKŞAMA NİŞAN TÖRENİ OLACAKTI"
Alphen aan de Rijn Ridderhof Alışveriş merkezindeki olayda yaralanan Türk çocuğun babası İbrahim Aksoy, Leiden Akademi Hastanesi'nde Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Baba İbrahim Aksoy son derece üzgün olduklarını söyledi. Trabzon Araklılı olduklarını ve 43 yıldır Hollanda’nın Alphen aan de Rijn şehrinde ikamet ettiklerini söyleyen Baba Aksoy, "Silahlı saldırının olduğu bu akşam oğlumun nişanı vardı. Ridderhof Alışveriş Merkezi'ne nişan hazırlığı ile ilgili alış veriş için gitmişti. Kendisi orada bir silahlı saldırganın ateş açması sonucu yaralanıyor. Komşunun biri bize 'oğlunuz silahlı saldırıda vuruldu' diye haber verdi. O anda ne yapacağımı şaşırdım. En yakın arkadaşı Hüseyin ve diğer oğlum ile birlikte beni ambulans ile hastaneye getirdiler. Hastane yetkililerine sorduk oğlum Adem Aksoy’u ameliyata aldıklarını söylediler. Ameliyattan çıkana kadar bekledik."
AMELİYAT 2,5 SAAT SÜRDÜ HAYATİ TEHLİKE ATLATILDI!
Oğlunun ameliyattan çıktığını bildiren Aksoy, "Ameliyat 2,5 saat sürmüş. Fakat hala yoğun bakımda. Doktorlar durumunun iyi olduğunu söyledi. Herhangi bir tehlikesi yok dediler. Kurşun ince bağırsağını zedelemiş. Allah’a şükür diğer organlarına zarar vermemiş.Oğlum yoğun bakımda olduğu için doktorlar görüştürmediler." dedi. 5 oğlu bir kızıolduğunu belirten baba Aksoy, Adem'in beşinci çocuğu olduğunu ve Hollanda’nın Alphen aan de Rijn şehrinde doğduğunu belirtti. Oğlu Adem'in güvenlik görevlisi olarak görev yaptığını ifade eden Baba Aksoy, "Yalnız yakında polis olacaktı. Sınavlara girmişti. Mahkumları taşıyordu." diye konuştu.
