HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, yaptığı açıklamada, farklı yerlerden, Gaziantep'i daha yakından tanımak ve yatırım imkânlarını, potansiyelini, sanayisini incelemek amacıyla gruplar ve iş adamlarını geldiğini belirtti.
Özdülkar, "Hollandalı iş adamlarına derneğimiz hakkında bilgi verdikten sonra ilimizin sanayisi ve yatırım imkânlarından bahsettik, üyelerimizin fabrikalarını gezme imkânı buldular. Yeni kurulan HOGİAF'a bağlı derneklere, üyelerine ve yönetimine de başarılar diliyorum." dedi.
HOGİAF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vecih Er ise yaptıkları Gaziantep gezisi hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Bu gezi bizim ve genel sekreter arkadaşlarımızın ufkunu açtı. Federasyonumuza bağlı UGİAD, AGİAD, ROGİAD, DİAD, VOGİAD, TİAD, GİAD gibi iş adamları derneklerimiz, Hollanda'nın farklı il ve eyaletlerinde faaliyetlerini sürdürmekteler. HÜRSİAD gibi dernekçilikte önde olan kurumların başarılı çalışmalarını yerinde görmek istedik. Bu bizim için önemli bir referans oldu. Zaten Gaziantep'in ekonomik anlamda başarısı ortada, bunu daha yakından görme fırsatımız oldu. Bizi ağırlayan ve Gaziantep'i daha yakından tanıma fırsatı ve imkanları hazırlayan HÜRSİAD yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Ben de Gazianteplileri Hollanda'ya davet ediyorum."