2002 yılına kadar yurtdışında yaşayan ve 8 yıldır marketçilik yapan Turgay Haydar'ın son olarak işyerini devretmek için 1,5 aydır görüştüğü bir kişi ile Çankırı Esentepe mevkiinde olduğu haberinden sonra bir daha izine rastlanmadı.
Akrabalarının son olarak 19 Ocak saat 11.45'te görüştüğü Turgay Haydar'ın ağabeyi Turhan Haydar, kardeşinin hiçbir maddi, manevi, ailevi ve psikolojik sorunu olmadığını belirterek, iyi haber almak için umutla beklediklerini söyledi.
Kardeşinin son olarak eski işçisi olan M.Y. ile ticari bir işle ilgili alacaklı olduğu 25 bin liranın teslimatı için buluştuklarını anlatan Haydar, "Polis M.Y.'nin 3 kez ifadesini aldı. Kardeşim sabah 8 gibi evden çıktığında parayı teslim almak için Esentepe mevkiine gittiğini bana, ablama, anneme ve birkaç samimi arkadaşına söylemiş. Ancak kardeşimden o gün bu gündür haber alamıyoruz. " dedi.
Kardeşinin hayatından endişeli olduklarını vurgulayan Haydar, "Olayın üzerinden iki hafta geçmiş olmasına rağmen halen bir gelişme olmadı. Döneceği günü bekliyoruz." diye konuştu.