Altın 5668.838
BIST 10564.19
Dolar 42.3224
Euro 49.2983
Sterlin 55.7187
Ankara 4°C

Hp Türkiye Genel Müdürü: Teknolojide Yazılım Ve Hizmet Alanına Önem Vermeliyiz

Hp Türkiye Genel Müdürü: Teknolojide Yazılım Ve Hizmet Alanına Önem Vermeliyiz
Türkiye'de teknolojiye daha çok yatırım yapılması gerektiğinin üzerinde duran HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, “Pazarın yüzde 80’i donanım, yüzde 12’si servis, yüzde 8’i de yazılım.

Türkiye'de teknolojiye daha çok yatırım yapılması gerektiğinin üzerinde duran HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, “Pazarın yüzde 80’i donanım, yüzde 12’si servis, yüzde 8’i de yazılım. Güçlü ekonomisi olan ülkelerde yazılım ve hizmet alanı pazarın yüzde 70’ini oluştururken, Türkiye’de bu oranın yüzde 20’lerde kalması sektörün durumunu açıkça ortaya koyuyor." dedi.

    HP; HP Teknoloji Günleri programı kapsamında Bursa’daki özel ve kamu kurumlarıyla bir araya geldi. Hilton Bursa Otel'de düzenlenen programda; HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, firmaların daha rekabetçi olmalarını sağlamak amacıyla verimliliği artıran, yenilikçi çalışmalarını paylaştı.

    Teknoloji sektörünün 2012'de yerel pazardaki daralma nedeniyle büyüyemediğini ifade eden HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, 2013’e daha umutla baktıklarını belirtti. Tekirdağ Çorlu’da yaklaşık 60 milyon dolarlık fabrika yatırımı ile Türkiye’ye masaüstü bilgisayar üretimini getirdiklerini anlatan Serdar Urçar, şunları söyledi: “Yıllık 1 milyon 300 bin adet Türk malı masaüstü üretimine ulaştık. 1000 kişilik istihdam oluşturuldu. Şu anda da bu yıl yeni ürün olarak portföyümüze neler ekleyebileceğimizi araştırıyoruz."

    Üzerinde en çok durdukları ürün çeşitlerinin ise kartuş veya giriş seviyesi sunucular olduğunu anlatan Urçar, "Pazara baktığımızda şansımızı nerede daha yüksek görürsek oraya yükleneceğiz” diye konuştu.

    "YAZILIMI GÜÇLENDİRMELİYİZ"

    Türkiye'de teknolojiye daha çok yatırım yapılması gerektiğinin üzerinde duran HP Türkiye Müdürü Urçar, şöyle devam etti: “Pazarın yüzde 80’i donanım, yüzde 12’si servis, yüzde 8’i de yazılım. Güçlü ekonomisi olan ülkelerde yazılım ve hizmet alanı pazarın yüzde 70’ini oluştururken, Türkiye’de bu oranın yüzde 20’lerde kalması sektörün durumunu açıkça ortaya koyuyor. Teknoloji hizmetleri ve yazılımın daha etkili kullanılması gerekiyor.”

    2013'den daha umutlu olduklarını anlatan Serdar Urçar, sektörde yaşanan gelişmelerin daha canlı bir yerel pazar yaşanacağı sinyali verdiğini söyledi. Geçen yıl bilgi teknolojileri sektöründe yüzde 3 oranında küçülme yaşanırken, HP Türkiye olarak yüzde 3 büyüdüklerini anlatan Urçar, “Bu yılki yerel talebin ağırlığının daha çok artacağını düşünürsek, dolar bazında yüzde 5-7 civarında büyüme bekliyoruz” ifadesini kullandı

    Bursa’nın HP için ilk 4 pazardan biri olduğunu ifade eden HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, şunları kaydetti: “Türkiye’de ticaret ve finansın yönetimi İstanbul ise, üretimin merkezi de Bursa’dır. Dolayısıyla Bursa’nın teknoloji kullanımı bizim için çok önemli. Daha rekabetçi bir Bursa, daha rekabetçi bir Türkiye demek. Hem üretimin merkezi olması hem de şirketlerin büyüklüğü açısından bizim için yadsınamayacak kadar büyük bir pazar.”

    HP'NİN ÜRETTİĞİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARIN YÜZDE 95'İ KUZEY AFRİKA'YA

    Firma olarak 23 yıldır Türkiye’ye düzenli yatırım yaptıklarını aktaran Urçar, HP Türkiye’de üretilen masaüstü bilgisayarların yüzde 95’inin Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’ya ihraç edildiğini sözlerine ekledi. CİHAN

HP Türkiye Genel Müdürü: Teknolojide yazılım ve hizmet alanına önem vermeliyiz

HP Türkiye Genel Müdürü: Teknolojide yazılım ve hizmet alanına önem vermeliyiz

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir