11 Ağustos 2026
Altın 6745.3
BIST 13811.6
Dolar 47.7016
Euro 55.0865
Sterlin 64.2564
Ankara 22°C

Hsyk'da Askerleri Yargılayacak Savcılığa Atama!

Hsyk'da Askerleri Yargılayacak Savcılığa Atama!
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Askere Sivil Yargı Yolunu Açan Cmk'nın 250. Madde Kapsamındaki Suçları Soruşturmak Üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i Görevlendirdi.
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, askere sivil yargı yolunu açan CMK'nın 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i görevlendirdi.

HSYK'nın beklenen yaz kararnamesi açıklandı.


Kararnemenin yanında HSYK tarafından alınan kararlar da dikkat çekti. Askere sivil yargı yolunu açan Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 250. maddesinde yapılan değişikliğin ardından bu soruşturmalara bakacak yeni savcılar da atandı.

Ergenekon soruşturmasını da açan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, CMK 250. madde kapsamına giren suçların soruşturma ve kovuşturmasında çalışmak üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin ile İstanbul Cumhuriyet Savcıları Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu getirildi.

İstanbul Hâkimi Tuncay Aslan'a ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğinde çalışmak, gerektiğinde CMK'nın 250 inci maddesinde sayılan suç ve davalara bakmakla görevli diğer ACM üyeliklerine bakmak üzere yetki verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir