16 Aralık 2025
Altın 5903.741
BIST 11353.59
Dolar 42.7139
Euro 50.3656
Sterlin 57.4299
Ankara 8°C

Hülya Avşar İfade Vermek İçin Adliyeye Geldi!

Hülya Avşar İfade Vermek İçin Adliyeye Geldi!
Demokratik açılıma ilişkin sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın tarafından soruşturma açılan Hülya Avşar adliyeye geldi.
Demokratik açılıma ilişkin sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın tarafından soruşturma açılan Hülya Avşar adliyeye geldi. Sözlerinden pişmanlık duymadığını söyleyen Avşar, "Bir tarafım Kürt, bir tarafım Türk. Türk tarafım ile çok şaşkınım, Kürt tarafımla da gurur duyuyorum." dedi.

Bakırköy Adliyesi'ne gelen Hülya Avşar, adliye girişinde açıklamalarda bulundu. Avşar, "Böyle durumlarla daha önceden de karşılaştığım için alışkınım. Bir tarafım Kürt, bir tarafım Türk. Türk tarafım ile çok şaşkınım, Kürt tarafımla da gurur duyuyorum. Olaydan sonra beni birçok milletvekili ve bakan arayarak destek verdiklerini söyledi. Söylediklerimden pişman değilim. Herhangi bir savunma hazırlamadım. Savcı beyin sorularını cevaplayacağım." diye konuştu.

Bu arada Avşar, adliye önündeki bir bayanın kendisini öpmek istemesine domuz gribi salgınını gerekçe göstererek izin vermedi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, demokratik açılıma ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Avşar hakkında "Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma açmıştı. Savcı Çakır'ın, soruşturma tarihinden birkaç gün sonra da emekliliğini istediği öğrenilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir