Altın 5466.329
BIST 10698.13
Dolar 42.3009
Euro 49.0412
Sterlin 55.6515
Ankara 0°C

Hürsiad’ın Hedefi Afrika

Hürsiad’ın Hedefi Afrika
Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD), 2012 yılında Afrika’ya 3 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor..

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD), 2012 yılında Afrika’ya 3 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. Derneğin bu yıl yaptığı gezilere katılan iş adamları otomotiv, tarım, makine, deri yumurta sektöründe halen ihracat yapmaya devam ediyor.

Yaptığı yurt içi ve yurt dışı iş gezileri ile üyelerine yeni pazar kapıları aralayan HÜRSİAD, önümüzdeki yıl Afrika’ya yönelecek. HÜRSAİAD Başkanı Ramazan Özçelik, Afrika’da çeşitli ülkelerde üyelerine yeni yatırım kapıları aralamak için çalışma başlattıklarını söyledi. Özçelik, Afyonkarahisar ekonomisinin canlanması ve üyelerine yeni iş fırsatları kazandırmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Yurt dışı gezilerine devam edeceklerini belirten Özçelik, “Bu ayın sonunda Ürdün’e bir gezi düzenleyeceğiz. Ocak 2012’de Güney Afrika’ya en az 20 kişilik bir ekiple gezimiz olacak. Aralık ayı içinde TUSKON’un Brezilya’ya düzenleyeceği geziye bir ön araştırma yapmak için yönetim kurulundan birkaç arkadaşımızı göndereceğiz.” dedi.

"YENİ HEDEFİMİZ AFRİKA"

Yeni yılda hedeflerinin Afrika pazarı olduğunu ifade eden Özçelik, daha önce yaptıkları gezilerde Afyonkarahisarlı iş adamlarının bazı ülkelerle iş bağlantıları yaptıklarını anlattı. Özçelik, “Bir firmamız, Kamerun’a bir milyon dolarlık otomotiv üzerine ihracat yaptı. Diğer bir firmamız, Sudan’dan ham deri ithalat bağlantısı yaptığı gibi, ihracatına da başladı. Etiyopya’da 100 bin dolarlık bir yatırımla tarım arazileri kiralanıp pamuk ekimine başlandı. Bir arkadaşımız da Kazakistan’a 500 bin dolarlık makine satışı gerçekleştirdi. Güney Afrika’da Angola’ya yumurta göndermeye başladık.” diye konuştu.

Ramazan Özçelik, Afrika’nın çok bakir bir saha olduğuna dikkat çekerek, yeni yılda hedeflerinin, buradaki yatırımları 3’e katlayarak, en az 3 milyon dolarlık ihracat yapmak olduğunu dile getirdi.

Özçelik, Afrika kıtasında daha çok imalat sanayi, tarım, mobilya, inşaat malzemeleri, beton yapı malzemeleri, genel tüketim maddeleri ve tarım sektöründe yatırım imkanlarının geniş olduğunu anlattı. Özçelik, yeni yılda en az 3 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini dile getirdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir