1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Huzura İhtiyacımız Var, Çıkan Olayların Kimseye Faydası Yok"
Huzura İhtiyacımız Var, Çıkan Olayların Kimseye Faydası Yok

"Huzura İhtiyacımız Var, Çıkan Olayların Kimseye Faydası Yok"

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, İstanbul Gezi Parkı olayları nedeniyle yurdun büyük bölümünde devam eden protesto gösterileri için sükunet çağrısında bulundu.

A+A-

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, İstanbul Gezi Parkı olayları nedeniyle yurdun büyük bölümünde devam eden protesto gösterileri için sükunet çağrısında bulundu. Yurdakul, "Türk milleti olarak her zamankinden daha çok huzura ihtiyacımız olduğu dönemde ortaya çıkan olayların hiç kimseye faydası yoktur. Ülkemizin ortaya çıkan gerginlikten hiçbir menfaati olmayacağını düşünüyoruz." dedi

Sivil Güçler Birliği Başkanı Yurdakul, yurdun büyük bölümünde süren protesto olaylarında ortaya çıkan manzaranın çok üzücü olduğunu bildirdi. Demokrasilerde bireylerin düşüncelerini ortaya koyacağı, tepkilerini eyleme dönüştürerek gösterebileceği eylemlerin baskı altına alınmaması gerektiğine dikkat çeken Yurdakul, "Ancak hak aramak için eylem yaparken de bu ülkenin tüyü bitmemiş yetimlerinin paraları ile alınan kamu mallarını yakıp yıkmanın da hiçbir vicdani izahının olamayacağını düşünüyoruz." diye belirtti.

Polisin protestoculara karşı tavrını da değinen Yurdakul, "Görev yaparken eylem yapanlar ne kadar kanunsuz hareketlerde bulunsalar da polisimizin güç kullanırken yasalar çerçevesinde ve gayet soğukkanlı hareket etmesi gerekir. Polisimiz her türlü eğitimden geçmektedir, onun için çok daha soğukkanlı ve sakin olması gerekir. Yere düşmüş bir eylemciye, yani zaten etkisiz hale getirilmiş insana yerde tekme atmanın hiçbir kanuni ve vicdani izahı olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Olayların kimseye faydası olmayacağına işaret eden Hüseyin Yurdakul, şöyle devam etti: "İdarecilerin daha sakin açıklamalarda bulunarak, eylem yapanlarla diyalog kurmaya çalışmaları gerekir. Gerçekten hak aramak isteyenlerin kendilerini ifade etme özgürlüklerini kullanacakları zeminlerin sağlanması lazım, en önemlisi de herkesin aklı selim içerisinde davranması gerekir. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, bu ülke hepimizin, tepkilerimizi demokratik şekilde ve yasalar çerçevesinde vermeliyiz. İdare edenlerin de olaylara daha hoşgörülü ve sakin müdahale edebilmeyi öğrenmesi gerekir." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.