21 Ağustos 2026
Altın 7027.82
BIST 14396.54
Dolar 48.0567
Euro 56.2319
Sterlin 65.3296
Ankara 19°C

Iğdır'da Diyaliz Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı

Iğdır'da Diyaliz Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı
Iğdır Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nin kapasitesinin 12'den 17'ye çıkarılması diyaliz hastalarını sevindirdi. I

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Necati Hakyemez, ilde diyaliz hastalarının daha ferah ortamda hizmet alabilmeleri için 12 olan diyaliz ünitesinin kapasitesini 17'ye çıkarttıklarını belirtti. Başhekim Hakyemez, Devlet Hastanesi ana binasında bulunan Diyaliz Ünitesi'ni Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü'nün bulunduğu ek binaya taşıdıklarını ifade ederek, "Böylece hem makine sayısını arttırdık hem de hastallarımız için daha ferah bir ortam sağladık. Hastanemizde 65 diyaliz hastamız tedavi görüyor. Hastalarımızın mağdur olmamaları için, diyaliz ünitesinde 2 pratisyen doktor ve bir diyaliz uzmanı arkadışımız görev yapıyor." dedi.

Diyaliz tedavisi için Doğubayazıt'tan Iğdır'a geldiğini belirten Hasan Emül (75), "Doğubayazıt'ta yatak sayısı az olduğu için tedavi için Iğdır'a geliyorum. Burada hiçbir sıkıntı yaşamadan tedavimi olup Doğubayazıtt'a gidiyorum. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Diyaliz ünitesinde 12 seneden beri tedavi gören Sabri Döner (55) ise, "1999 yılında bu rahatsızlığa yakalandığımda haftada 3 gün Erzurum'a tedavi olmaya gidiyordum. Bu da bizim için çok zor oluyordu. Iğdır'da böyle temiz bir ortamda, doktorların gözü önünde, bizlere her imkân sağlanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir