21 Ağustos 2026
Altın 7101.57
BIST 14494.61
Dolar 48.0612
Euro 56.1532
Sterlin 65.5445
Ankara 34°C

Iğdır'da Öğrencilere Çevre Eğitimi Verildi

Iğdır'da Öğrencilere Çevre Eğitimi Verildi
Iğdır Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu öğrencilerine "Çevre ve Orman" konulu konferans verildi.Özel İbrahim Avcı İ

Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki programda, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Zehra Arat Yılmaz sinevizyon eşliğinde öğrenci ve öğretmenleri çevre ve orman konusunda bilgilendirdi.

Çevre kirliliği konusunda bilgiler veren Yılmaz, "Çevreden en çok yararlanan bizleriz. Çevreyi en çok kirleten yine bizleriz. Bu nedenle 'Çevreyi kirletmek kendi varlığımızı yok etmeye çalışmaktır' denilebilir. Bilinçsiz kullanılan her şey gibi temiz ve sağlıklı tutulmayan çevre de bizlere zarar verir. Bu nedenle çevre denince aklımıza önce yaşama hakkı gelmelidir." dedi.

Doğada kirlenmeye neden olan etmenlerin doğal ve insan faaliyetleri olarak gerçekleştiğine değinen Yılmaz, "Doğal etmenler, depremler, volkanik patlamalar, seller gibi doğadan kaynaklanan etmenlerdir. İnsan faaliyetlerinden kaynaklanan etmenleri ise evler, iş yerleri ve taşıt araçlarında petrol, kalitesiz kömür gibi fosil yakıtların aşırı ve bilinçsiz tüketilmesi, sanayi atıkları ve evsel atıkların çevreye gelişigüzel bırakılması, kimyasal ve biyolojik silahların kullanılması, orman yangınları, ağaçların kesilmesi, bilinçsiz ve zamansız avlanmalar gibi sıralayabiliriz. Bizler çevreye karşı duyarlı olmalıyız, duyarlı olmayanları da uyarmalıyız." diye konuştu.

İbrahim Avcı İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Arabacı ise, Çevre ve Tarım İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir