05 Kasım 2026
Altın 6641.98
BIST 11439.06
Dolar 50.0552
Euro 56.3303
Sterlin 67.2902
Ankara 14°C

Iğdır'da Terör Örgütü Yandaşlarının İzinsiz Gösterisinde 38 Gözaltı!

Iğdır'da Terör Örgütü Yandaşlarının İzinsiz Gösterisinde 38 Gözaltı!
Iğdır'da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklaması sonrası düzenlenen izinsiz gösteriye polis biber gazı ile müdahalede bulundu.
Iğdır'da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklaması sonrası düzenlenen izinsiz gösteriye polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Olayda 38 gösterici gözaltına alındı.

Iğdır'da aralarında DTP yöneticileri ve belediye çalışanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi, Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla Şehir Stadı önünde kitlesel basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra bir grubun slogan atarak şehir merkezine doğru yürümek istemesi üzerine güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler Doğubayazıt Caddesi'ne ve ara sokaklara kaçarak eylemlerini buralarda sürdürdü. Güvenlik güçleri şehrin bir çok yerinde güvenlik önlemlerini artırırken 38 sayıda göstericiyi de gözaltına aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir