12 Ağustos 2026
Altın 6749.73
BIST 13704.52
Dolar 47.7485
Euro 55.1017
Sterlin 64.2959
Ankara 20°C

Iğdırlı Girişimci İşadamının Başarısı

Iğdırlı Girişimci İşadamının Başarısı
Iğdır'da iş hayatına çaycılık yaparak başlayan İşadamı Abdülcabbar Baştemur, girişmci ve yenilikçi yönü sayesinde başarı basamaklarını bir bir tırmana...

Iğdır'da iş hayatına çaycılık yaparak başlayan İşadamı Abdülcabbar Baştemur, girişmci ve yenilikçi yönü sayesinde başarı basamaklarını bir bir tırmanarak küçük işletmesini büyük bir şirkete dönüştürdü.

Iğdır'da inşaat, taahhüt, nakliyat, madencilik gibi bir çok alanda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi olan Abdülcabbar Baştemur , üç kardeşiyle birlikte 1983 yılında küçük bir kahvehaneyi kiralayarak iş hayatına başladı. Baştemur, çay dağıttığı esnada diğer kahvehanelere göre farklı olanı yaptığını, kahvehanenin bahçesini hizmete soktuğunu ve bu bahçede çiçek yetiştirmeye başladığını, dolayısıyla da müşterilerin kendi kahvehanesini tercih ettiğini anlattı.

Kahvehaneden kazandığı parayla Iğdır'da kentin ilk briket imalathanesini kurduklarını anlatan Baştemur, 1992 yılında Nahçıvan'a yönelik Dilucu Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ticaretin tam bir patlama yaşadığını, briket üretimlerinin 4 kat arttığını söyledi. ''1993-94 yılları arasında müthiş bir ticari canlılık oldu. Biz de imalathanemize Ankara'dan yeni makineler aldık ve üretimimizi artırdık. 4 işçiyle başladığımız fabrikada işçi sayımızı 20'ye çıkardık'' diyen Baştemur, imalathanenin bu dönemde şirkete dönüştüğünü, 1996 yılında 20 dönümlük yeni bir arazi kiraladıklarını ve parke taşı imalatı işine girdiklerini belirtti.

Baştemur, ''Bizim yaptığımız dönemde bölgede hiç parke taşı üretimi yoktu. Dolayısıyla bu alanda rakipsizdik. Kars'tan Ağrı ve Erzurum'a kadar bölgenin tüm parkesi bizden gidiyordu. 1999 yılında 2 kardeşimle birlikte 5 kişi 'Hakra İnşaat' isimli şirketi kurduk. İmalatın yanı sıra taahhütlük, madencilik, tarım ve hayvancılık alanlarında da hizmet vermeye başladık.'' diye konuştu.

Dört işçiyle başladıkları çalışma hayatında şu anda 2 ayrı şirkette 165 kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Baştemur, 2 ayrı şirketin geçen yılki toplam cirosunun 12 milyon lirayı bulduğunu ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için doğru yatırımların önemine dikkati çeken Baştemur, bölge insanının çalışkan olduğunu ve fırsat bulması halinde çok ciddi başarılar yakalayabileceğini söyledi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir