1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İki canlı bomba yakalandı
İki canlı bomba yakalandı

İki canlı bomba yakalandı

Ankara polisi, bu sabah yılbaşı öncesinde kanlı eylem yapma hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen iki canlı bombayı yakaladı. Türk vatandaşı olan IŞİD üyesi iki teröristin patlama düzeneği bulunan canlı bomba yelekleri üzerinde iken yakalandıkları öğ

A+A-

Terör örgütü IŞİD'in yılbaşı çerçevesinde Türkiye ile bazı Avrupa ülkelerinde kanlı eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde istihbarat alınmıştı. Bu çerçevede bazı teröristlerin eylem için Suriye'den ilgili ülkelere gittiği yönünde bilgiler üzerinde duruluyordu.

İki IŞİD üyesi teröristin de bu çerçevede yakın takibe alındığı öğrenildi. Milliyet'in aldığı bilgilere göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat ile terörle mücadele şube müdürlükleri bu sabah 09.30 sıralarında ortak operasyon düzenledi. Operasyon ile Türk vatandaşı iki IŞİD üyesi gözaltına alındı. İki teröristin üzerinde patlama düzeneği bulunan canlı bomba yeleği olduğu ortaya çıktı. Canlı bombaların yılbaşı öncesi eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Kimlikleri belli oldu!

Yılbaşı gecesi Ankara Kızılay civarında eylem yapma hazırlığı içinde olan teröristlerin Türk vatandaşları M.C. ve A.Y. oldukları tespit edildi. Teröristlerin üzerinde canlı bomba yeleklerinin yanısıra parça tesirli bomba da bulundu. Milliyet'in aldığı bilgiye göre; 2 canlı bomba Ankara'nın merkezi yerlerinden Kızılay'da bir AVM ile iki barda keşif yaptı. İki teröristin, yılbaşı gecesi Kızılay civarında barların olduğu bölgede veya bir AVM'de eylem yapma hazırlığı içinde olduğu üzerinde duruluyor.

Büyük katliam planlıyorlardı..

Yakup Abdal mahallesinde yakalanan iki teröristen sorgusu Ankara Emniyeti'nde sürüyor. Polisin yaptığı ilk değerlendirmelere göre; iki canlı bomba Ankara'nın göbeği Kızılay'da büyük bir katliama dönüşecek eylem hazırlığı içindeydi. Bombaların, daha fazla insanın zarar görmesi için demir çubuk ve bilyelerle güçlendirildikleri anlaşıldı.

IŞİD üyesi iki terörist, 10 Ekim'de Ankara Garı'nda üzerlerindeki bombayı patlatarak 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuşlardı. Bombaların bilyelerle güçlendirilmiş olması, Kızılay'da yılbaşı gecesi için seçilen eylem yerleri, IŞİD'in en az Ankara Garı eylemi şiddetinde bir eylem yapmayı planladığını ortaya koydu.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu;
Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen (M.C) ve (A.Y) isimli iki (DEAŞ) terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır.
Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.