1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İKİNCİ 7 ŞUBAT KRİZİ
İKİNCİ 7 ŞUBAT KRİZİ

İKİNCİ 7 ŞUBAT KRİZİ

MİT Müsteşarı’na ikinci soruşturma Başbakan’dan döndü!!

A+A-

Casusluk faaliyeti iddiaları üzerine bazı gazetecilerin telefonlarını dinlemek için İstanbul’daki Ağır Ceza Mahkemeleri’ne 7 ayrı yazı yazıp, dinleme kararı aldığı iddia edilen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileri hakkında başlatılan soruşturma Başbakanlık’tan izin çıkmaması üzerine takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturmada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da şüpheli yapıldığı ortaya çıktı!!

SON.TV / ÖZEL HABER - Casusluk faaliyeti iddiaları üzerine bazı gazetecilerin telefonlarını dinlemek için İstanbul’daki Ağır Ceza Mahkemeleri’ne 7 ayrı yazı yazıp dinleme kararı aldığı iddia edilen MİT görevlileri hakkında başlatılan soruşturma, Başbakanlık’tan beklenen izin çıkmaması üzerine takipsizlikle sonuçlandı. SON.TV muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, soruşturmada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın da şüpheli yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yazılan takipsizlik kararında casusluk iddiaları üzerine ilgili mahkemelerden değişik tarihlerde dinleme yapılması yönünde kararlar alındığı, ancak yapılan şikâyetler üzerine kararlardaki isimlerin sahte olduğu, talepte bulunulan telefonların bazı gazetecilere ait olduğunun tespit edildiği bunun üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Takipsizlik kararında yazıların MİT görevlilerince hazırlanıp Müsteşar tarafından da imzalandığı belirtildi. Böylece MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da şüpheli olduğuna vurgu yapıldı.

Kararda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 26. Maddesinde yer alan, “MİT mensuplarının veya belirli bir görevi ifa etmek üzere kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından görevlendirilenlerin görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı CMK 250. maddesi ile kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasının Başbakanın iznine bağlı olduğu” ifadesi hatırlatıldı.
İlgili kurum görevlileri hakkında “görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlarından soruşturma yapılabilmesi için 18 Aralık 2012 tarihinde 2012/24021 sayılı yazı ile soruşturma izni istendiği kaydedilen takipsizlik kararında, bu taleple ilgili olarak yapılan inceleme sonunda Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı’nın 9 Mayıs 2013 tarihinde gönderdiği yazı ile Başbakan tarafından 7 Mayıs 2013 tarihinde gönderilen yazıda soruşturma iznin verilmediğinin bildirildiği bu nedenle şüpheliler hakkında Soruşturma yapılmasına yer olmadığına dair karar verildiği kaydedildi.
Bilindiği gibi 7 Şubat 2012’de de Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bulunduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağırmış Savcı Sadrettin Sarıkaya Hakan Fidan ve 4 MİT mensubunun şüpheli olarak ifadesini almak istemişti..
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.