21 Ağustos 2026
Altın 7102.81
BIST 14514.82
Dolar 48.0623
Euro 56.1621
Sterlin 65.5734
Ankara 34°C

İklim İzcileri Projesi'ne Katılan Öğrencilere Sertifika Verildi

İklim İzcileri Projesi'ne Katılan Öğrencilere Sertifika Verildi
Adana'da Sarıçam Belediyesi, Çukurova Ekoloji Tarım Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen İklim İzcileri Projesi'ne katılan öğrencilere sertifika verildi.Avrupa Birliği taraf

Avrupa Birliği tarafından desteklenen İklim İzcileri Projesi kapsamında iklim değişikliklerini okullarda anlatacak olan 20 izci öğrenci, sömestr tatili boyunca Çukurova Üniversitesinde eğitim aldı. Eğitim sonunda öğrencilere İklim İzcileri Sertifikası verildi. Ömer Kanaat Bilen İlköğretim Okulunda düzenlenen sertifika törenine katılan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam'ı diğer ilçelerden ayıran en önemli özelliklerinden birisinin aktif tarımın yapılması olduğunu söyledi.

İncirlik, Baklalı, Suluca, Kürkçüler ve Buruk arasında önemli tarım arazilerinin bulunduğunu belirten Zenbilci, "Yeni imar düzenlemesinde hem tarım alanlarını koruyacağız, hem de organik tarım için yer ayıracağız. İklim değişikliklerini hepimiz hissediyoruz. Bu dünyayı ya kirleteceğiz, ya da temiz tutacağız. Bu dünya yaratanın bize emanetidir. Bu emanet içinde, bizden sonraki nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için hepimizin sorumluluğu var. Pillerin toprağa ne kadar zarar verdiğini bilmeyenimiz yok. Bu açıdan bir kampanya başlattık. Bir hafta içinde binlerce pil toplandı. Tüm velilerden bu kampanyaya katkı koymasını istiyoruz." dedi.

Çukurova Ekoloji Tarım Derneği Başkanı Nurgül Türemiş ise İklim İzcileri Projesi'nin 2009'da başladığına dikkat çekti. Proje Koordinatörü Ramazan Görgün ise proje uygulamasında gelinen aşamaları anlattı. Daha sonra iklim izcileri projesi kapsamında eğitim alan izci öğrencilere sertifikaları verildi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir