1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İlginç Kabartmaları İle Ünlü Ev Kültür Sanat Merkezi Oluyor
İlginç Kabartmaları İle Ünlü Ev Kültür Sanat Merkezi Oluyor

İlginç Kabartmaları İle Ünlü Ev Kültür Sanat Merkezi Oluyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde ilginç kabartma süslemeleriyle ünlü konak, kültür sanat merkezi oluyor.

A+A-

Amasya’nın Merzifon ilçesinde ilginç kabartma süslemeleriyle ünlü konak, kültür sanat merkezi oluyor.

Emekli öğretmen ve heykeltıraş Hayri Engin’in ailesine ait konak, Merzifon Sosyal Dayanışma Kalkınma ve Tanıtma Vakfı (MERVAK) tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek. Yaz aylarında tamamlanması planlanan çalışmaların ardından heykeltıraş Hayri Engin’in ve 4 mirasçısının isimleri verileceği kültür ve sanat merkezinde müzik, tiyatro, resim kursları düzenlenecek. MERVAK’ın da genel merkezi olarak kullanılacak binada, Merzifon’un yetiştirdiği insanlardan kalan eserlerinde sergilenmesi de hedefleniyor.

Kabartmalı evin tapusunu törenle teslim alan MERVAK Genel Başkanı Ali Uzun, eseri vakfa kazandırmak için çok uğraş verdiklerini, bundan sonraki yol haritalarının ise ilçeye kültür ve sanat merkezi kazandırmak olduğunu söyledi.
Merzifon’u tanıtmak, tarihi ve kültürel varlıları ön plana çıkarmak amacıyla hareket ettiklerini ifade eden Uzun, “Görüşmelerimiz sonunda 4 hissedar konağı vakfa bağışlamaya karar verdi. Teslim aldığımız binanın birinci katı kültür merkezi olacak. Saz, piyano, mandolin, flüt ve keman kursları açılacak.
Bunların yanı sıra yağlı boya, suluboya, peyzaj çalışmalarının yapılacağı resim kursları ve tiyatro kursları da düzenlenecek. İkinci katımız vakfımızın genel merkezi olacak, Merzifonlu insanlarımızdan kalan eserler sergilenecek. Üçüncü katta büyük bir daire olacak ve misafirlerimiz ağırlanacak. Binanın yenileme çalışmasında belediyemiz destek sözü verdi. 6 ay içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz binamızın, şehrimizin geleceğine, eğitim ve kültürüne önemli derecede katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca Rahmetli hocamızın ve mirasçıların isimleri kültür ve sanat merkezinde yaşatılacak.” şeklinde konuştu.

“BABAMIN ESERLERİNİ HERKES YAKINDAN GÖRECEK”

Heykeltıraş Hayri Engin’in oğlu Togan Engin ise 19 yıl önce kaybettikleri babalarının isminin kültür ve sanat merkezinde yaşatılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Babasının sanatkar ruhlu bir insan olduğunu ve günün gelişmelerine göre kompozisyonlar hazırladığını anlatan Engin, şunları kaydetti: “Babam öğretmenliğinin yanı sıra sanata da çok önem verirdi.
Bizim de heykellerimizi yapan babam, 1950’li yıllarda şehit olan pilot dayım için kartal yaptı. Ben ve kardeşlerim şehir dışında yaşadığımız için memleketimizin insanlarının bu nadide serlerden faydalanmalarını istedik. Vakfımızdan istirhamımız bu kompozisyonları canlandırmaları.”

Tapu teslim törenine katılan Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ve Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı da söz konusu çalışmayı takdirle karşıladıklarını, ilçenin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını belirttiler. CİHAN

İlginç kabartmaları ile ünlü ev kültür sanat merkezi oluyor

İlginç kabartmaları ile ünlü ev kültür sanat merkezi oluyor

İlginç kabartmaları ile ünlü ev kültür sanat merkezi oluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.