1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İlhan Cavcav, Türk Okulları İle Yeniden Afrika’ya Açılıyor
İlhan Cavcav, Türk Okulları İle Yeniden Afrika’ya Açılıyor

İlhan Cavcav, Türk Okulları İle Yeniden Afrika’ya Açılıyor

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Nijerya’da bulunan Türk Okulları ile işbirliği yaparak burada futbol okulu açabileceklerini söyledi.

A+A-

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Nijerya’da bulunan Türk Okulları ile işbirliği yaparak burada futbol okulu açabileceklerini söyledi.

11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencileri kabul eden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’dan ilginç talep geldi. Geçtiğimiz yıllarda Afrika’dan Türk futboluna kazandırdığı futbolcularla ünlenen ve bunları yüksek fiyatlara büyük kulüplere satan Başkan İlhan Cavcav, Türk okulları yardımıyla yeniden Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor. Bir basın mensubunun Afrika’da bulunan Türk okullarında futbol okulu açmayı hiç düşüşündünüz mü? Yönünde ki soruya Cavcav, ‘’Neden olmasın. Mesela Nijerya’yı çok iyi biliyorum. Burada bir futbol okulu açabiliriz.’’ dedi.

Daha önceden Afrika’dan Kona ve Moshoeu gibi bir çok oyuncu Afrika’dan getirdiğini anlatan Başkan Cavcav, ‘’Nijerya’yı tanıdığım için orada böyle bir okulun önderliğini yapmak ve spor okulu açmak kulübün geleceği açısından önemli olacaktır. Bu kardeşlerimizle temasa geçerek böyle bir şey yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Güney Afirka’da bulunan bir Türk okulunda eski futbolcusu Moshoeu’nun görev yaptığını öğrenen Cavcav, öğretmenlerden kendisini Moshoeu ile görüştürmeleri talebinde bulundu.

TÜRKÇE'NİN ÇOCUKLARI CAVCAV’I DUYGULANDIRDI

Öte yandan ziyaret sırasında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Türk okulları öğrencileri söyledikleri şarkılarla ve okudukları şiirlerle duayen başkanı duygulandırdılar.

Çocukların hepsinin çok güzel Türkçe konuşmasını şaşkınlıkla karşılayan Cavcav, şaşkınlığını, "Çok harika. Enteresan.’’ sözleriyle dile getirdi.

Ziyaret sonrası çocuklara Gençlerbirliği kaşkolu ve forması hediye eden Cavcav, ayrıca Afrika’dan gelen Ahmet isimli öğrenciye elini öptürerek kendi elleriyle Ahmet’in boynuna Gençlerbirliği kaşkolu taktı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.