22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

"İlk Derste Kürt Açılımı Dersi Verilmesine Karşıyız!"

"İlk Derste Kürt Açılımı Dersi Verilmesine Karşıyız!"
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya bir mektup yolladığını belirten Arıtman, "Sayın Bakanımız'ı, cinsiyet ayrımıyla ilgili çalışmalarda sonuna kadar destekliyoruz; ancak siyasi bir boyuta çekilir ve Kürt açılımına dönerse asla izin vermeyiz." dedi. Arıtman, İl Milli Eğitim Müdürü Üye'den, okullardaki şiddet, uyuşturucu ve cinsel istismar olaylarına karşı yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi istedi.

CHP Milletvekili Arıtman, Bakan Çubukçu'nun İlk Ders Genelgesi'yle istediği, her türlü ayrımcılığa karşı sevgi, saygı ve hoşgörü konusunun işlenmesine, cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekme amacı taşıyorsa sonuna kadar destek verecebileceklerini ifade etti. Canan Arıtman, "Ancak AK Parti hükümetinin Kürt açılımına okullarda destek sağlamak amacı taşıyorsa, buna asla izin vermeyiz. İlköğretimde siyaset yapılmasına olanak vermeye, bakan olsanız da hakkınız yoktur." şeklinde konuştu.

Arıtman, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ardından İl Emniyet Müdürü Yılmaz'ı ziyaret etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir