1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "İLK GÜNKÜ AŞKLA YENİ HEDEFLERE"
İLK GÜNKÜ AŞKLA YENİ HEDEFLERE

"İLK GÜNKÜ AŞKLA YENİ HEDEFLERE"

AK Parti, 5. Olağan Kongresi'ni "İlk günkü aşkla" konseptiyle gerçekleştirdi.

A+A-

AK Parti'nin "İlk günkü aşkla" konseptiyle düzenlenen 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena'da gerçekleştirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tek listeyle çıktığı kongrede tekrar Genel Başkan seçildi. Kongrede kayıtlı bin 445 delegeden bin 360'ı oy kullandı. 7 oy geçersiz sayılırken Davutoğlu bin 353 oyun tamamını aldı.

Davutoğlu'nun, Mekke'de hayatını kaybeden hacı adayları için Fatiha okuyarak başladığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

"ÜLKEYİ SAHİPSİZ ZANNETTİLER"
Geçen sene burada olağanüstü kongremizi yaparken sayın Cumhurbaşkanımızın hitabından sonra sözü aldığımda dedim ki, "Bu kongre veda değil, bir vefa kongresidir. 7 Haziran sonrasında yüzde 41 oyla demokrasi tarihinde alınabilecek en yüksek oyu alabilmemize rağmen tek başımıza iktidar mümkün olmadı. Türkiye'de bir yönetim boşluğu olacağı vehmine kapılanlar düğmeye bastılar. 20 Temmuz günü DAEŞ terör örgütü ve aynı gün PKK. Birisi Suruç'ta 32 kardeşimizi katletti, öbürü 1 askerimizi şehit etti. Zannettiler ki bu ülke sahipsiz. Bütün çakallar meydana çıktı, onun karşısında da Anadolu yiğitleri, AK Parti kadroları ayağa kalktı. "Biz bu milletin kaderini kimseye bırakmayız" dedik.

"KAOSÇULARA EN AĞIR CEZA"
Ülkemizi kaosa sürüklemek için harekete geçenlere karşı "Türkiye'nin her köşesinde sadece ve sadece meşruiyet hakim olacak" dedik. Türkiye'nin her köşesinde kim vatandaşlarımızın sükununu bozmak, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isterse onlara karşı en şiddetli ceza verilecek. O günden bugüne bunların Irak'ın kuzeyindeki ve yurt içindeki yuvalandıkları yerler TSK'nın operasyonları ile temizleniyor.

"KURUCU DEĞERLERİMİZ TAZE"
Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001'de yaptığı konuşmada yer alan değerlerimiz bugün de aynı şekilde tazedir. Nedir bu değerler? Bir, millet karşısında mütevazi olacaksınız, millete tepeden bakmayacaksınız, hiçbir şekilde milletten ayrı bir söz beyan etmeyeceksiniz. Bu kurucu değerler ortak akıl diyordu. Kurucu değerlerimizden hareketle yoksulluğa ve yolsuzluğa mücadele açtık. Bu kongremiz bir yenilenme kongremizdir. Sizler AK Parti'nin vicdanını temsil ediyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.