Geçen pazar Şile'de, sinyal vermeden şerit değiştiren karşı yöndeki araçla çarpışan motosikletli yunus Murat Çalışkan, olay yerinde şehit olmuştu. Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 2007'de mezun olan Çalışkan, ilk görev yeri olan İstanbul Şile Polis Merkezi'ne atanmıştı. 3 yıl burada görev yapan Çalışkan'ın motosiklet tutkusu sebebiyle yunus ekibine katıldığı öğrenildi.
Çıktığı ilk görevinde de şehit olan 3 yıllık polis memuru Çalışkan'ın cenazesi İstanbul'daki törenin ardından Samsun'a getirildi. Çalışkan için Büyük Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesinde anne Hatice Çalışkan ile kardeşi Merve Çalışkan ağıtlar yakarak sinir krizleri geçirdi. Oğlunun tabutunun başından ayrılmayan anne Çalışkan, acıya daha fazla dayanamayarak sandalyeye yığıldı. Acılı anneye su veren yakınları, sakinleştirmeye çalıştı. Oğlunun fotoğrafına sarılarak tabutunu kucaklayan acılı anne, "Ben senin yokluğuna nasıl dayanacağım." diyerek gözyaşları döktü. Ayakta durmakta güçlükle durabilen kız kardeşi Merve Çalışkan'ı ise cenazenin başından bayan polisler kaldırdı.
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Cenap Yetişir ile çok sayıda askeri ve sivil erkânın katıldığı cenaze töreninde baba Emin Çalışkan ise metanetli olmaya çalıştı. Törende meslektaşları Çalışkan'ı yalnız bırakmadı. Cenaze namazını ise İlkadım İlçe Müftüsü Keramettin Demir kıldırdı. Cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuru Murat Çalışkan, Kıranköy Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.
(CİHAN)
