22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0619
Sterlin 65.4413
Ankara 20°C

İlkadım Belediyesi, Bilişim Teknolojisi İçin Almanya'ya Temsilci Gönderecek

İlkadım Belediyesi, Bilişim Teknolojisi İçin Almanya'ya Temsilci Gönderecek
İlkadım Belediyesi, proje ortağı olduğu, Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci ''Çıraklık Eğitimde Bilişim Teknolojileri'' Mesleki Eğitim projesi kapsamında, Almanya'daki mesleki eğitim sistemini inceleyecek.Samsun Mesleki

Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında, projenin yerel ortaklarından olan İlkadım Belediyesi bir temsilcisi ile İl Özel İdaresi, Elektrik ve Elektronikçiler Odası ile birlikte Almanya'nın Mannheim ve Lutwigshafen şehrinde, eğitim teknolojileri konusunda iki hafta süre ile inceleme ve araştırma yapacak.

İlkadım Belediyesi Proje Temsilcisi Kemal Şen, inceleme süresince eğitim ortamlarının incelenmesi, eğitimde kullanılan bilgisayar programlarının gözlemlenmesi, eğitim teknolojilerinin araştırılması, kültürel bağların oluşturulması ve yeni gelişmelerin ülkemize transferi konusunda araştırma ve incelemelerde bulunacak.

Bilişim teknolojilerinin yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan olmadığını belirten Kemal Şen, güncel bir bakışla; bilişim teknolojisinin, bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahip olduğunu kaydetti.

Bilişim sektörünün, gelişmiş ülkelerde gözde sektörlerin başında geldiğini ifade eden Şen, ''Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe bilişim teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başladı. Bu sebepten, bilişim teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler. Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de bilişim teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.'' diye konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir