1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İlkadım Belediyesi, 151 Yeni Aracını Şehir Turuyla Tanıttı
İlkadım Belediyesi, 151 Yeni Aracını Şehir Turuyla Tanıttı

İlkadım Belediyesi, 151 Yeni Aracını Şehir Turuyla Tanıttı

Samsun’un İlkadım Belediyesi, makine parkına kazandırdığı 151 yeni aracı şehir turu ile kamuoyuna tanıttı.

A+A-

Samsun’un İlkadım Belediyesi, makine parkına kazandırdığı 151 yeni aracı şehir turu ile kamuoyuna tanıttı. 10 milyon TL tutarındaki yeni araçlar, turun ardından hizmete girdi.

Fevzi Çakmak Mahallesi Eski Odun Pazarı Keçi Yolu güzergahından toplanan 151 yeni araç, şehir turu attı. Konvoy boyunca çalınan mehter ve 10. Yıl Marşı ile atılan şehir turuna vatandaşlar da alkış tutarak destek verdi. Belediye Başkanlığı döneminde İlkadım Belediyesi’ne rekor sayıda araç kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Karadeniz’in en büyük araç filosuna sahibiz. Toplam 10 milyon TL’lik yatırımımızla araç filomuza kandırdığımız 151 adet aracımızla makine parkımızı güçlendirdik.” dedi.

Parasız hizmet yapmanın mümkün olmadığını, halktan alınan vergi payları ile hizmet yaptıklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, araç filosuna dahil ettikleri 151 aracın İller Bankası'ndan alınan kredilerle karşılandığını söyledi. Temizlikte devrim niteliğinde olan çalışmaları hayata geçirdiklerini anlatan Demirtaş, "Yer altı konteyner sistemimizle çöpleri yer altına alıyoruz. İlçemizde çöp toplama işini modernize ettik. Karadeniz’de ilk olan hijyenik, ekonomik, tasarruflu ve çevre dostu olan yer altı konteyner sistemini ilçemize kazandırdık. Çevreye kötü koku yaymayan kedi ve köpeğin karıştıramayacağı konteynerin çöp toplama kapasitesi eski konteynerlerin 10 katı büyüklüğündedir. Vinçli sistemle uzaktan kumandayla toplanan yer altı konteyner sistemimizle hem yakıttan hem de personelden tasarruf ediyoruz. Eskiden bir sokağa günde 2 kez çöp toplamak için girerken yeni sistemle haftada 2 kez gireceğiz." diye konuştu.

"ÇÖP TOPLAMADA MALİYETİ AZALTTIK"

Çöp toplamada maliyeti azalttıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, “Belediye makine parkına kazandırdığımız çöp transfer aracıyla 4 kamyonun bir seferde taşıyacağı çöpü, tek seferde götürerek yakıttan ve zamandan tasarruf sağlıyoruz. İlçe genelinde topladığımız çöpleri, Güzeldere Mahallesi asfalt plentinde kurulan aktarma istasyonunda TIR’lara aktarılarak düzenli depolama istasyonuna ulaştırıyoruz. Bu sistemle gereksiz yakıt harcamalarının önüne geçiyoruz. Zamandan tasarruf, araçların yıpranması ve yedek parça giderlerinin düşmesi gibi kaynakları da etkin ve verimli kullanmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Demirtaş, ilçede asfalt, kaldırım, renkli asfalt, sathi kaplama, kilitli parke-taş uygulaması gibi çalışmalarla 100 bin asfalt dökerek 85 km’lik asfalt yol yaptıklarını bildirdi. Demirtaş, "Ülkemize bu konuda model olduk. İlçemiz sınırları içerisinde 590 sokakta asfalt ve parke yol, baskı beton çalışmaları yaptık. Aynı anda 120 sokağa gireceğiz dediğimizde kimse bize inanmadı. Programlı bir çalışma yaptık. İnandık ve yaptık." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlkadım Belediyesi, 151 yeni aracını şehir turuyla tanıttı

İlkadım Belediyesi, 151 yeni aracını şehir turuyla tanıttı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.