İlkadım Belediyesi AR-GE Ofisi'nde, 1-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurularda, en az ilkokul mezunu, 18-30 yaş arası olmak gibi yeterli şartlar aranıyor. İl Özel İdaresi, Tekstil ve konfeksiyon İmalatçıları Derneği ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığı ile yapılacak projede, 100 bayan 4 ay süreli mesleki eğitim kursuna katılacak.
Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere, MEB onaylı sertifika verilerek tekstil sektöründe istihdam edilmeleri sağlanacak.
Belediyenin Unkapanı Kültür Merkezi'nde yapılacak kursa gelen kursiyerlere ayrıca, günlük harcırah verilecek. Kursla ilgili bilgi almak isteyenler İlkadım Belediyesi AR-GE Ofisi'ne müracaat edebileceği gibi 444 55 01 no'lu telefonla da bilgi alabilecek.