Orhan, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ile Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyerek, 2009-2010 eğitim sezonuna yönelik değerlendirmede bulundu. İlkadım ilçe sınırları içinde 77'si resmi 85 okul ve 65 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Orhan, MEB-TÜBİTAK projeleri başta olmak üzere LGS'de ciddi bir başarı sağlandığını, bunun da eğitimde geldikleri seviyeyi görme adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 2009-2010 Eğitim-Öğretim sezonunda 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında bin 460 kursiyere okuma yazma öğretilerek bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında artış sağlandığını da kaydeden Orhan, okul içi ve dışı alınacak tedbirlerle çocuklara yönelik tehlikelerin ortadan kaldırılması için yeni projelerin hayata geçirilmesi noktasında ciddi bir çalışma yapıldığını vurguladı.
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, ortaöğretim projelerinde 2008-2009 sezonunda 98 proje hazırlanarak, bir önceki sezona göre yüzde 37,5 artış sağlandığını ifade etti. 2010 LGS'de Samsun'un Türkiye sıralamasında 10 ila 12 puanlık bir yükselme kaydettiğini, İlkadım ilçe sınırları içindeki okulun bu oranda küçümsenmeyecek katkısı olduğunu hatırlatan Numanoğlu, sınavda başarılı olan öğrencileri ikinci sınav öncesi Çanakkale'ye moral gezisine götüreceklerini açıkladı. 2010-2011 eğitim- öğretim sezonunda Mithatpaşa Anadolu Lisesi, Köksal Ersayın Anadolu Lisesi ve 19 Mayıs Lisesi olmak üzere 3 yeni Anadolu Lisesi'nin ilçeye kazandırıldığına dikkat çeken Numanoğlu, "2013'den sonra genel liselerin tamamı kapatılarak, Anadolu lisesi ile meslek liseleri kalacak. Bu anlamda Anadolu ve meslek liselerinin her türlü teknik donanımını artıracağız." dedi.
İlkadım ilçesine Atakum ve Canik ilçelerinden gelen öğrenciler nedeniyle yoğunluk yaşandığını da kaydeden Numanoğlu, bu ilçelerdeki okulların teknik donanımlarında iyileşmeye gidilmesi nedeniyle 2009-2010 sezonunda İlkadım'da bin 250 öğrencinin azaldığına dikkat çekip, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.
Öğrenci servis taşımacılığına yönelik yeni çalışmalar hakkında da bilgi veren Numanoğlu, "Şu an mevcut olan öğrenci servislerinin işleyişi, okul idaresi ve okul aile birliğinin dahli dışında yapılıyor. Bu anlamda servislerin kontrolü ve öğrencilerin güvenliğine yönelik zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Önümüzdeki sezon için, öğrenci servisinin tamamen okul idaresi ve okul aile birliğinin kontrolünde yapılacağı kararı alındı. Samsun'da 650 servis aracı öğrenci taşıyor. Yeni ihale sistemi ile doğal olarak bu sayı azalacak. Kararı biz almıyoruz, sadece uygulayıcı olacağız." diye konuştu.
