Edirne’de bulunan Kurtuluş İlkokulu öğrencileri müzeleri ziyaret ediyor. Öğrencilerde tarih bilincinin oluşması için okul yönetimi tarafından müzelere gezi programı düzenlendi.
Bu kapsamda 4. sınıf öğrencileri Selimiye Camii’nin bahçesinde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı müzeyi ziyaret etti. Okul müdürü Cemil Bavkır’ın başında bulunduğu öğrencilere, öğretmenleri ve velileri eşlik etti. Küçük ziyaretçiler, müze görevlileri tarafından kapıda karşılandı. Asırlık yapılarda daha önce kullanılan değerli eşyaların sergilendiği sergi salonları öğrenciler tarafından tek tek gezildi.
Küçük ziyaretçilere müze yetkilileri bilgiler verdi. Selimiye Vakıf Müzesi ziyaretini tamamlayan öğretmen ve öğrenciler memnun bir şekilde ayrıldı.
CİHAN
Kaynak: