1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmam Hatip Hocalarından Kemal Temel, Sultanbeyli’de Anıldı
İmam Hatip Hocalarından Kemal Temel, Sultanbeyli’de Anıldı

İmam Hatip Hocalarından Kemal Temel, Sultanbeyli’de Anıldı

İmam hatip camiasının önde gelen hocalarından merhum Kemal Temel için Sultanbeyli’de anma programı yapıldı.

A+A-

İmam hatip camiasının önde gelen hocalarından merhum Kemal Temel için Sultanbeyli’de anma programı yapıldı. Türkiye’nin muhtelif illerinde öğretmenlik yapan Temel, Erzincan İmam Hatip Lisesi Müdürü iken hakka yürüdü.


Temel’in öğrencilerinin ve arkadaşlarının konuk olduğu anma programına 20, 21, 22. Dönem Milletvekili Tevhit Karakaya, 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Celal Erdoğan ile AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de katıldı.


Ayşe Hatun Camii İmam Hatibi Fevzi Keskin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda söz alan Hüseyin Keskin, Kemal Temel gibi örnek bir eğitimciyi tanıtacaklarını belirtti.

Temel’in varını yoğunu talebelerine harcadığını aktaran Keskin, şunları kaydetti:

“Kemale erme yolculuğunda yoldaşlık ettiklerinin yolunu aydınlatmayı görev edinen, arkadaşlarının deyişiyle, ‘vakıf için gelin gibi hizmet eden’ bir insan olmak ancak Kemal Temel hocamız için geçerlidir. Talebelerine kendi evladı gibi davranan, müdürü olduğu okulun yerlerini paspaslayan, inandığının peşinde bir ömür giden, açtığı yoldan yürüyen yeni istisnalar yetiştirmeye gayret eden, temasta bulunduğu her şeyin dostu olan, karşılaştığı herkesle kalbiyle irtibat kuran bir muhabbet ehli, bir gönül eri, bir müstesna, ancak Kemal Temel hocamıza ait sıfatlardır.”

Temel’in zihinlerde fikir, dillerde zikir, gönüllerde iman dolu iksirle yürüyen imam hatip gençliğinin yetişmesinde büyük katkıları olduğunu vurgulayan Keskin, “Bir imam hatipli olarak kendisini rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin’in ardından Prof. Dr. Hikmet Özdemir yönetiminde bir panel yapıldı. Panelde Erzincan İmam Hatip Lisesi Müdürü Kemal Temel’in hayatını arkadaşları ve öğrencileri anlattı.

Temel’in sınıf arkadaşı olduğunu dile getiren Özdemir, “Kendisi ile 1968’de İlahiyat Fakültesi birinci sınıfta tanıştım. Hakikaten çok müstesna biriydi. “ ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Keskin ise Temel’in edepli, vakur biri olduğuna işaret etti. Merhum için “Gayet inceydi, alçak gönüllüydü. Bütün bunlar o yıllarda beni çok etkilemişti. Talebelerinde de büyük etkisi vardı. Bir kahramandı. O kendini bir nesle adamış, hizmete adamış, hepimizin ibret alacağı bir hayat yaşamıştır.” yorumlarını yaptı.

Prof. Dr. Hasan Keskin’in ardından mikrofonu alan Tevhit Karakaya “Kemal Temel’i anlatmak benim için nimettir. Bu toplantı iz bırakanlara bir vefadır.” dedi. Karakaya, 1974’te tanıdığı Temel’in ömrünü hizmete adadığından ve canda can bulan bir insan olduğundan söz etti.

Zarif Zeyrek de Kemal Temel’in israfı önleme adına önemli faaliyetler yürüttüğüne, büyük takdir topladığına temas etti.

Muzaffer Nevruz da Kemal Temel’in öğrencileri ile iletişimine de değindi.

Kemal Temel’in arkadaşı Namık Yalçınkaya, Temel’in ahlak adamı ve asrın örnek insanlarından biri olduğunu ifade etti. Osman Ceyhan ise Temel’in kızdığına ve bağırdığına hiç şahit olmadığını ve onun tam bir Allah dostu olduğunu savundu.

Anma programında Erzincan İmam Hatip Lisesi Müdürü Temel‘in hayatını konu alan bir de belgesel film izletildi.
CİHAN

İmam hatip hocalarından Kemal Temel, Sultanbeyli’de anıldı

İmam hatip hocalarından Kemal Temel, Sultanbeyli’de anıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.