1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İmam Hatip Ortaokuluna İlk Günden Kayıt İçin Rekor Müracaat
İmam Hatip Ortaokuluna İlk Günden Kayıt İçin Rekor Müracaat

İmam Hatip Ortaokuluna İlk Günden Kayıt İçin Rekor Müracaat

İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçen yıl eğitim öğretime başlayan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nda kayıt dönemi başladı.

A+A-

İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçen yıl eğitim öğretime başlayan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nda kayıt dönemi başladı. Okulun 150 kişilik kontenjanı için kayıtların başladığı ilk günde 5. sınıf için 200’den fazla öğrencinin başvuru yaptığı öğrenildi. Ekim ayına kadar devam edecek kayıt müracaatlarının bini geçeceği tahmin edilirken veliler, çocuklarının istediği okula gidebilmesi için çözüm bulunmasını istedi.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında açılan 200 öğrencisi bulunan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’na bu yıl kayıt için rekor başvuru oldu. Pazartesi günü kayıt müracaatı almaya başlayan 15 öğretmen ve 11 derslikli okula, ilk gün 152 başvuru yapılırken rakam 2. günde rakam 200’ü geçti. Okulun toplam öğrenci kapasitesi ise 350. Öğrenci velileri ileride yaşanacak sıkıntıya şimdiden çözüm bulunmasını istiyor. Öğrenci velisi Nihat Kayıkçı, “Karneler verilmeden 1 ay önce okulu ziyaret ederek müdür bey ile kayıt konusunu görüşmüştüm. Okullar cuma günü kapandı. Pazartesi günü öğleden sonra çocuğumuzun karnesini alarak kayıt için okula gittim. Öğrenci velileri sabahın erken saatlerinde kayıt için okula gelmişler. Daha ilk günden okula 152 kayıt yapılmış. Ama kapasite 150 kişiymiş. Okul yönetimi ‘hiçbir veliyi ve öğrenciyi mağdur etmeyeceğiz’ diyor. Çocuğumuzun özellikle İHL’de okumasını istiyoruz. Veliler olarak, milli eğitim yetkililerinden bu talebe karşılık vermeliler talep ediyoruz. Çocuklarımızın derslik olmadığı için mağdur edilmesini ve okuldan geri çevrilmelerini arzu etmiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.