14 Ocak 2026
Altın 6121.517
BIST 12433.5
Dolar 43.0386
Euro 50.3211
Sterlin 57.8173
Ankara -2°C

İngiliz Hükümeti, Suriye’deki İngilizleri Hatay Üzerinden Tahliye Edebilir

İngiliz Hükümeti, Suriye’deki İngilizleri Hatay Üzerinden Tahliye Edebilir
Suriye’de yaşayan ve sayıları 2 ile 4 bin arasında olan İngilizlerin Suriye’den olası bir savaş ortamında tahliyesi için İngiliz Hükümeti, Hatay’ın Ci...

Suriye’de yaşayan ve sayıları 2 ile 4 bin arasında olan İngilizlerin Suriye’den olası bir savaş ortamında tahliyesi için İngiliz Hükümeti, Hatay’ın Cilvegözü ve Yayladağı gümrük kapılarında inceleme yaptı.

Suriye’nin Dera kentinde başlayan protestolar sürerken, İngiliz Hükümeti olası bir iç savaş durumunda, bu ülkedeki vatandaşlarının tahliyesi için nasıl bir yol izleneceğini saptayabilmek için çalışma başlattı.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Sarah Mooney ve Konsolosluk Hizmetleri Direktörü Susan Wilson’dan oluşan heyet Hatay’a gelerek Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarında incelemelerde bulundu. Heyet incelemelerinin ardından Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’i makamında ziyaret etti.

Konsolos Yardımcısı Money, halen Suriye’de 2 ila 4 bin arasında İngiliz vatandaşının bulunduğunu ve ülkede son günlerde baş gösteren olayların ardından İngiliz Hükümeti olarak vatandaşlarının bu bölgeden olası bir iç savaş ihtimaline karşı tahliye önlemlerini alabilmek için ön çalışma yaptıklarını söyledi.

Öncelikle Ortadoğu’da barışı sonuna kadar desteklediklerini aktaran Money, olası bir iç savaş durumunu da göz önüne alarak Suriye’de yaşayan İngilizlerin kaçının Şam üzerinden havayolu ile kaçının da Karayolu ile Hatay üzerinden tahliyesinin yapılabileceğini görmek üzere Hatay’ın Cilvegözü ve Yayladağı Gümrük Kapılarında inceleme yaptıklarını belirtti.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise Suriye’de yaşanan gerginliğin bir an önce bitmesi ve İngiltere’nin vatandaşlarını tahliye etmesine gerektirecek bir durumun ortada olmaması temennisinde bulundu.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir