16 Aralık 2025
Altın 5909.505
BIST 11456.34
Dolar 42.6893
Euro 50.1304
Sterlin 57.0927
Ankara 0°C

İnternetten Kredi Kartı Dolandırıcılığı Yapan Şebeke Çökertildi!

İnternetten Kredi Kartı Dolandırıcılığı Yapan Şebeke Çökertildi!
İzmir'de yurt dışındaki internet korsanlarından yabancı uyruklu kişilere ait kopyalanmış kredi kartı bilgilerini satın alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şebekenin üyeleri yakalandı.

İzmir'de yurt dışındaki internet korsanlarından yabancı uyruklu kişilere ait kopyalanmış kredi kartı bilgilerini satın alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şebekenin 29 üyesi yakalandı.

Elebaşılığını, aynı suçtan bir süre cezaevine yatan C.U.'nun yaptığı öne sürülen zanlılardan 21'i adliyeye sevk edildi.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yapan suç örgütüne yönelik takip başlattı. Daha önceki bir operasyonda tutuklanan ancak bir yıl önce tahliye edilen C.U.'nun (41) elebaşılığını yürüttüğü örgüte İzmir, Muğla, Manisa, Denizli ve Aydın'da operasyon düzenlendi. 29 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 gr. esrar, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet pos cihazı, içine başka kişilerin kredi kartı bilgilerinin yüklendiği CD'ler, program CD'leri, yüzlerce kişiye ait banka hesap bilgileri, alışveriş slipleri, hard diskler ve USB bellekler ele geçirildi. Şebeke üyelerinin, yabancı uyruklu şahısların kredi kartı bilgilerini Rusya ve Almanya'daki internet korsanlarından komisyon karşılığı alarak özel cihazlarla başka kartlara yüklediği, bunlarla anlaştıkları işyerlerinin pos cihazlarından herhangi bir alışveriş olmaksızın yüzde 20-40 arası komisyon karşılığında işlem yaptığı belirlendi. Zanlıların yurtdışına para transferini de sahte bilgilerle yaptığı ve yaklaşık 1,5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı. Şebekenin üç üyesinin de Denizli'de bir bankanın ATM cihazına kart kopyalamaya yarayan düzenek yerleştirdiği ve ardından ilk işlerinde yakalandıkları belirlendi.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütte yönetici ve üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, sahte banka veya kredi kartı üretip kullanmak suçlamalarıyla gözaltına alınan 29 kişiden sekizi, sorgularının ardından serbest bırakıldı. Elebaşı C.U. ile birlikte 21 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir