1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İPEK KAĞIT’TA GREV VAR!
İPEK KAĞIT’TA GREV VAR!

İPEK KAĞIT’TA GREV VAR!

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan İpek Kağıt ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlanması nedeniyle fabrikada çalışan 167 işçinin grevi devam ediyor..

A+A-

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan İpek Kağıt ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlanması nedeniyle fabrikada çalışan 167 işçinin grevi devam ediyor.

Grevin ikinci gününde İpek Kağıt işçilerinin fabrika önünde bekleyişleri devam ediyor. Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi 2. Başkanı Abdulhalim Altın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aydan bu yana fabrika ile sendikaları arasında yapılan görüşmelerde sonuç elde edilemediğini söyledi. Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi 2. Başkanı Abdulhalim Altın Yaklaşık 3 ay önce sakal bırakma eylemine başladıklarını hatırlattı. Altın, greve girilmesiyle bu eylemin sona erdiğini belirterek, "Biz yaklaşık 100-105 gün önce görüşmelerimizden sonra eylem kararı aldık. Buna sakal bırakmak olarak gerçekleştirdik. Herhangi bir iş aksatma gibi bir durumumuz yoktu. Sadece sakal olarak eylemimizi yapmıştık. Artık grevdeyiz. İsteyen arkadaşlarımızın hepsi sakallarını kesti." diye konuştu.

Fabrikanın verdiği zamla sendikanın istediği zam arasında büyük bir fark olduğunu dile getiren Altın, "Bunun sonucunda 21 Haziran itibariyle greve çıktı. Biz, bütün arkadaşlarımız 2001 krizinden bu yana fedakarlık yaptığımızı düşünüyoruz. Haklı bir sebep için bu parayı istediğimizi düşünüyoruz." dedi.

Kadrolu 167 işçinin Yalova’daki fabrikada, 18 işçinin ise Manisa’daki fabrikada greve girdiğini ifade eden Altın, şöyle konuştu: "Fabrika ortalama ücretler konusunda anlaşamadık. Yaklaşık yüzde 22 zam istemiştik. Çok düşük, çok yüksek ücretlilerimiz de vardı ama istediğimiz para fabrika ortalamasıydı. Sendikalı arkadaşlarımızın istediği rakamlar geçmiş yıllardaki kayıpların giderilmesi içindi. Bu istediğimiz paraların yüksek olmadığını düşünüyoruz. 2001 yılından bu yana ücrette bir gerileme vardı. Bizler haklarımızı alana kadar greve devam edeceğiz."




CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.