1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. IRAK'TA DOLANDIRDILAR, MERSİN'DE YAKALANDILAR!
IRAK'TA DOLANDIRDILAR, MERSİN'DE YAKALANDILAR!

IRAK'TA DOLANDIRDILAR, MERSİN'DE YAKALANDILAR!

FLAŞ / Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nden başarılı operasyon.. Yabancı uyruklu 2 zanlının adreslerinde 1 kilogramlık külçe altın, çok miktarda ziynet eşyası, 20 bin 700 dolar ve 81 bin 100 lira ele geçirildi.

A+A-

26_11_2022_kom_operasyon.jpg

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Irak’da faaliyet gösteren İslamic Banka’nın müdürüne kendisini borsacı olarak tanıtan bir kişi 500 bin ABD doları göndermesi karşılığında bu paraya işletip geri 1 milyon ABD doları olarak iade edeceğini beyan ettiği, görüşmeler sonrasında banka müdürünün şüphelilere 500 bin ABD dolarını gönderdiği, devam eden süreçte 19 milyon ABD doları gönderdiği, bu süreçte banka sahibinin İngiltere’de bulunduğu, banka sahibinin Irak’a dönmesiyle durumu anladığı ve müdürden şikayetçi olduğu, banka müdürünün Irak adli mercilerce tutuklandığı, Paraların hawala yöntemi adı verilen gayri resmi nakdi para transferiyle gönderildiği, banka sahibinin, Bağdat’ta paraların gönderildiği döviz bürosuna gidilerek paraların kime ve nereye gittiğini araştırdığı, döviz bürosu da paraların Mersin’de ikamet eden Ürdün uyruklu Sueir Abadri (kadın) isimli şüpheliye gönderildiği tespit edildi.

Bu kişinin de paraları teslim aldığına dair göç idaresince verilen kimlik kartı ile teslim bilgilerinin yer aldığı kağıtların fotoğraflarının bulunduğunu beyan ettiği ve bunları banka sahibine teslim ettiği anlaşıldı.

Banka müdürü tutuklandıktan sonra banka sahibinin dolandırıcılarla irtibata geçtiği ve iletişimi devam ettirdiği, olayla ilgili şikayetçi olmak üzere Mersin’e geldiği, Konuyla ilgili Cumhuriyet savcısının şüphelilerin suç üstü halinde yakalanmasına yönelik çalışma yapılmasına istinaden Mersin’de hawalacı olarak faaliyet gösteren döviz bürosunda tertibat alınmış ve müştekinin gönderdiğini bildirdiği parayı almaya gelen 2 şüpheli yakalandı. Şahısları ikametinde Cumhuriyet Savcısının yazılı emriyle arama yapıldı.

Şüphelilerin üzerinde ve ikametinde 1 kiloluk külçe altın ve çok sayıda ziynet altını ile 20.700 ABD doları, 81.100 Türk lirası ele geçirilmiş ve bunlara Cumhuriyet Savcısının yazılı emriyle el konuldu.

Ayrıca şüphelilerin Binance isimli kripto para uygulamasında toplam 131.000 ABD dolarının olduğu belirlendi.

Şüpheliler ifadelerinde hawala yöntemiyle aldıkları paraları Filistinli uyruklu bir şahsa kripto para uygulamalarıyla gönderdiği, bunun karşılığında ise komisyon aldıklarını, paraların kendilerinde kalmadığını beyan etti.

Şüpheliler gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Soruşturma tüm yönüyle sürüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.