1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'ta Maliki protesto edildi!
Irakta Maliki protesto edildi!

Irak'ta Maliki protesto edildi!

Maliki'nin, Mukteda es-Sadr'a hakaret etmesi başkentte protestolara sebep oldu.

A+A-

Başbakan Nuri el-Maliki, cumartesi akşamı katıldığı bir televizyon programında, Mukteda es-Sadr'a yönelik "Siyasette yeni ve siyasetin usulünü bilmez" ifadelerini kullanmıştı.

Sadr yanlısı bazı bakanların ve milletvekillerinin de katıldığı gösteride, Maliki'nin açıklamalarını kınayan ve Sadr'ı destekleyen afişler taşındı.

Sadr'ın Bağdat'ın doğusundaki er-Rasafe bölgesi ofisi sorumlusu İbrahim el-Cabiri, yaptığı basın açıklamasında, "Hükümetin yaşadığı sorunlar, hükümetin başarısızlığının açık bir delilidir" dedi.

"Maliki'nin Sadr'a dil uzatmasının, hükümetin yıllardan beri süregelen başarısızlığının üstünü örtme girişimi olduğunu" savunan Cabiri, "Maliki eğer Başbakan ise biz kendisine, bizim yanımızda Irak halkının lideri (Sadr) var diyoruz. Sen herhangi bir gün lider olarak nitelendirildin mi? Sen, sağdan soldan bir araya gelen lejyonların liderisin. Sen, mezhepçi lidersin. Senin kim olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.

"Bir aydan beri siyasetten ayrılmasına rağmen Maliki neden Sadr'ı siyasi çatışmaların içine sokuyor" diye soran Cabiri, şöyle devam etti:

"Tüm bakan ve milletvekillerine diyoruz ki, Maliki'nin Sadr'a yönelttiği hakaretine, gelecek bakanlar kurulu toplantısında karşılık vermelisiniz. Meclis de olağanüstü toplanarak hükümete, Sadr'a dil uzatarak kırmızı çizgiyi geçtiğini söylemesi gerekir."

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, 16 Şubat'ta, siyasi, kültürel ve içtimai alanda yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren tüm ofislerinin kapatılmasını isteyerek, kendisinin ve hareketinin siyasi hayattan çekileceğini açıklamıştı..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.