1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran'dan Katar'a 5 uçak dolusu yiyecek
İrandan Katara 5 uçak dolusu yiyecek

İran'dan Katar'a 5 uçak dolusu yiyecek

İran, Katar'a beş kargo uçağı ile yiyecek gönderdi. İranlı yetkililerden yapılan açıklamaya göre İran her gün Katar'a 100 ton meyve ve sebze göndermeye hazır.

A+A-

Terörizmi desteklediği gerekçesiyle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi komşu ülkelerin de Katar ile tüm diplomatik ve ticari ilişkilerini kesme  kararınınn ardından Türkiye ile birlikte Katar'a bir yardım hamlesi de İran'dan geldi.

İran da tıpkı Türkiye gibi Katar'a yiyecek ve içeçek desteği gönderdi. Şu ana kadar beş kargo uçağının ülkeye yiyecek ve içeçek taşıdığı belirtiiliyor. Reuters haber ajansı İran'ın talep gelmesi durumunda her gün Katar'a 100 ton sebze ve mevye göndermeyi plandığını belirtiyor.

Sosyal medyadan da paylaşılan görüntülerde Katar'daki raflarda Türk markalara ait yumurta, süt, yoğurt, tavuk gibi pek çok gıda maddesi görüntülenmiş, hatta raflara Türkiye'den gelmiştir yazan yazılar asıldığı görülmüştü. 

Zarar görenlere yardım talimatı

Suudi Arabistan'ın ardından Bahreyn ve Birleşik Arap  Emirlikleride Katar krizi nedeniyle vatandaşlarından zarar gören ailelere  yardım edilmesi talimatı verdi. 

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Suudi  Arabistan, Bahreyn ve Katar vatandaşlarından oluşan ailelerin insani durumlarının  gözetilmesi ve ihtiyaç durumunda yardım edilmesi emri verdi.

Her iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları, ailelerin ihtiyaç durumunda  ulaşabileceği telefon numarası paylaştı.

Suudi Arabistan, daha önce aynı ailedeki Katar ve Suudi Arabistan  vatandaşları için Bahreyn ve BAE gibi talimat vermişti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, geçen pazartesi günü  Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve  Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.  Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını kapatmıştı.. / Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.