17 Aralık 2025
Altın 5952.961
BIST 11348.83
Dolar 42.6997
Euro 50.0881
Sterlin 57.139
Ankara -4°C

İRAN'LA GAZ PAZARLIĞI

İRAN'LA GAZ PAZARLIĞI
17 Aralık operasyonu sonrası döviz kurundaki artışı vatandaşa zam olarak yansıtmak istemeyen hükümet, doğalgaz indirimi için ithalatçı ülkelerle masaya oturdu.

Rusya'dan özel şirketlerin ithal ettiği doğalgaza yüzde 10 indirim alınırken, İran'a yapılan talepten olumlu cevap gelmedi. Bunun üzerine, BOTAŞ'ın İran'a yönelik açtığı tahkim davasına tam gaz devam kararı çıktı.

Cenevre'de başlayan duruşmaların yaklaşık 2 hafta sürmesi bekleniyor.. Türkiye tahkim mahkemesinde hem İran'ın doğalgaz fiyatlarının uluslararası piyasalardan yüksek olması hem de bozuk gaz gönderilmesi nedeniyle geçmişe dönük olmak üzere indirim istiyor. Bakanlık, yıl sonuna kadar mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Geçtiğimiz hafta yapılan çalışmalarda İranlı heyetin şu ana kadar arkadaşlarımıza somut manada sunduğu ve bizi tatmin edecek bir rakam henüz oluşmuş değil. Bu hafta yapılacak çalışmalarda umarım ki bunlar gerçekleşir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir