1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşadamı Durak’tan Bir Başarı Hikâyesi
İşadamı Durak’tan Bir Başarı Hikâyesi

İşadamı Durak’tan Bir Başarı Hikâyesi

Durak Fındık A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, Ünye Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Bir Başarı Hikâyesi” adlı programda yaşamını ve iş hayatını öğrenciler ve üyelere anlattı.

A+A-

Durak Fındık A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, Ünye Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Bir Başarı Hikâyesi” adlı programda yaşamını ve iş hayatını öğrenciler ve üyelere anlattı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Borsa Başkanı Mustafa Uslu’nun ardından Borsa Genel Sekreteri Mehmet Gür, işadamı Durak’ın özgeçmişini okudu.

Programda daha sonra bir konuşma yapan işadamı Hasan Basri Durak, iş hayatıyla ilgili önemli deneyimlerini Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine aktardı. İş adamı Durak, 1960’lı yıllarda Hasan Basri Durak’ın babası Mehmet Ali Durak tarafından temelleri atılan fındık firması, 29.06.1988 tarihinden itibaren Durak Fındık Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak hizmet vermektedir. Durak, "Rahmetli babam 1960’lı yıllarda kırma fabrikası aldı. Bu fabrika ile Ordu’da ilk ihracatı yapan biz olduk. O yıllardan sonra 1966 ve daha sonrasında da devamlı ihracat yapmaya devam ettik. 1979 yılında babam vefat edince de Durak Fındık A.Ş’yi kurduk. Bizim aile bağlarımız çok kuvvetliydi. Hala daha birlik beraberliğimiz bozulmadı. Size burada tavsiye edeceğim şey, “Ben, yok biz var.” Ben demekten çok biz demeyi iyi bilmeliyiz. Yeri geldiğinde de fedakârlık yapmayı bileceksin. Aynı zamanda iyi niyetli olacaksın kötü düşünmeyeceksin. Ben farklı yerlere gittiğimde A’dan Z’ye fındıkçı olduğumu söylüyorum. A’dan Z’ye derken de kastettiğim benim fındık bahçemde var ve fındığın yapılabilecek en son halini yapmış bulunmaktayım. Fındık konusunda her şeyi gördüm ve yaptım. Fındık konusunda önem verdiğimiz noktalardan biri de hijyendir. Ürünlerimiz el değmeden çikolata yâda hangi üründe kullanılacaksa direk olarak o ürünle buluşuyor. Bu zamana kadar kendim onaylamadığım yemediğim bir ürünü halka sunmadım. Önce kendim test ettim sonra halka sundum. Biz bugün 29 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin fındık alımında 2. ihracatta ise 5. Firmasıyız hala daha devam ediyoruz. Dediğim gibi kurduğunuz çalıştığınız işlerinizde başarılı olmak istiyorsanız, sabırlı iyi niyetli ve alnınızın akı ile çalışmalısınız.” şeklinde konuştu.

Durak konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak meraklarını giderdi.
CİHAN

İşadamı Durak’tan bir başarı hikâyesi

İşadamı Durak’tan bir başarı hikâyesi

İşadamı Durak’tan bir başarı hikâyesi

İşadamı Durak’tan bir başarı hikâyesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.