17 Aralık 2025
Altın 5958.985
BIST 11286.81
Dolar 42.7118
Euro 50.2505
Sterlin 57.2329
Ankara -1°C

İşadamları Birlik Oldu Erzurum’a Mobilya Avm Kuruluyor

İşadamları Birlik Oldu Erzurum’a Mobilya Avm Kuruluyor
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), şehrin mobilya ve çeyiz ihtiyacını karşılayacak aynı zamanda sosyal bir alan özelliği taşıyan İpekyolu Mobilya Alışveriş Merkezi’ni kurmak için çalışma başlattı.

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), şehrin mobilya ve çeyiz ihtiyacını karşılayacak aynı zamanda sosyal bir alan özelliği taşıyan İpekyolu Mobilya Alışveriş Merkezi’ni kurmak için çalışma başlattı.

ERGİAD, bünyesindeki Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Erzurum ve bölge iller için büyük bir önem arz eden proje için çalışma başlattıklarını ifade etti. Ekim 2012’de başlatılan Erzurum Mobilyacılar Sitesi Fizibilite Çalışması Projesi Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildiğini anlatan Aksu, kümelenme üzerine bir strateji belgesi geliştirilmesi suretiyle Türkiye’de ulusal kümelenme politikasının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bölgedeki ihtiyaç analizi doğrultusunda üretici ve tüketicilere anket yapıldığına değinen Aksu, 3 boyutlu animasyon filmi ile proje canlandırılarak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Aksu, İpek Yolu Mobilya AVM’de müşterilerin ihtiyacı olan tüm mobilya, beyaz eşya, mutfak, halı, mefruşat, ev tekstili, aydınlatma aksesuarları, ofis mobilyaları ve banyo aksesuarı gruplarının satışını yapılacağını söyledi. Proje için 50 girişimcinin iş birliği yaptığını aktaran Aksu, modern mağazacılık yapısına uygun Türkiye’nin ve Erzurum ilinin en seçkin markalarını bir araya toplayacağı bilgisini verdi.

Aksu, "Projede 50 adet mağazanın yanı sıra personel ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağı ve neşeli bir alışveriş günü geçireceği restoran, kafeterya, büfe hizmetleri yanı sıra 750 araç kapasiteli açık, 800 araç kapasiteli kapalı otopark bulunacak.” şeklinde konuştu. Aksu, “Bu proje kapsamında birlik ve beraberliği sağlaya bilirsek üniversitemiz dahil birçok kurumun destek vermeye hazır." dedi.

Projenin farklı illerde örnekleri bulunduğuna işaret eden Aksu, bunların İstanbul'da MASKO ve MODOKO, İzmit'te MOBESKO olduğunu belirtti. Şu an inşaatı başlamış temelleri devam eden yine Kayseri'de çok büyük bir Mobilyacılar Çarşısı ve imalatçıların da içinde olduğu dev bir kompleks yapıldığı bilgisini verdi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir