1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İşadamlarının Önünü Açacak Devlet Destekleri Seminerle Tanıtıldı
İşadamlarının Önünü Açacak Devlet Destekleri Seminerle Tanıtıldı

İşadamlarının Önünü Açacak Devlet Destekleri Seminerle Tanıtıldı

Samsun’da işadamlarına yönelik faaliyet sürdüren KASİF ve KASİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' konulu seminer yoğun katılımla yapıldı.

A+A-

Samsun’da işadamlarına yönelik faaliyet sürdüren KASİF ve KASİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' konulu seminer yoğun katılımla yapıldı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (KASİF) yürüttüğü KOSGEB’in Tematik Proje Destek Programı kapsamında katkı verdiği seminer Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) toplantı salonunda yapıldı. Çok sayıda işadamının dinlediği seminere Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Teşvik ve Uygulama Şube Müdürü Ekrem Altun konuşmacı olarak katıldı.

7 BİN 500 DOLAR ARAŞTIRMA DESTEĞİ

Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçı firmalara 500 bin dolara kadar, yüzde 60 -80 arasında değişen oranlarda destek verdiğinin altını çizen Altun, “İhracatın artırılması amacıyla devletimizin işletmelere birçok desteği bulunuyor. İhracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımız bu desteklerden yararlanabilirler. Bunun için limitet veya anonim şirket olmanız yeterli. Örneğin pazar araştırması amacıyla yurt dışına çıktıysanız, ulaşım ve konaklama masraflarınızın yüzde 70’ini, maksimum 7 bin 500 dolara kadar geri alabilirsiniz.” şeklinde konuştu. Ekrem Altun seminere katılanlara; Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi, Uluslararası Nitelikteki Yurt İçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesine, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Destekleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

YILLIK 120 BİN DOLAR KİRA DESTEĞİ

Ekrem Altun sözlerini şöyle tamamladı: “Yurt dışında ürünlerinizi tanıtacağınız, satacağınız bir mağaza, depo, şovrum açtığınızda yıllık 120 bin dolar kira desteğinden 4 yıl boyunca yararlanabilirsiniz. Yine tanıtım faaliyetleri kapsamında görsel ve yazılı medyada reklam, sponsorluk, web tasarımı, reklam panolarında yapılan reklam, yabancı dilde hazırlanmış katalog, eşantiyon broşür ve tanıtım malzemeleri, web sayfalarında yapılan reklamlarınız da yıllık 250 bin dolara kadar desteklenmektedir.”

"SANAYİCİMİZİ İHRACATÇI YAPMALIYIZ"

Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan KASİF Başkanı Osman Reis, KASİF olarak temel gayelerinin, konfederasyonları TUSKON’un önderliğinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle, esnafın tüccar, sanayici ve işadamlarının ise uluslararası piyasalarda top koşturan birer ihracatçı haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda 500 milyarlık ihracat hedefini yakalamak için ihracat yapan ve yapmayı düşünen firmalara yönelik çok ciddi desteklerinin olduğunu hatırlatan Reis, “Ekonomi Bakanlığı ihracatın artması anlamında çok ciddi destekler veriyor. İhracat yapmayı planlayan bir firma destekler sayesinde ilk adımını çok rahat bir şekilde atabilir. Bu tür programlarla işadamımızı, sanayicimizi bilgilendirmeyi ve ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Samsun’un ihracat rakamlarının istenilen düzeyde olmadığının altını çizen Reis, “Samsun’un 1 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için daha fazla pazar araştırması, daha fazla tanıtım yapması bunun için de ihracat desteklerinden yararlanması gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.