02 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 19°C

İŞÇİLER MEYDANA İNDİ

İŞÇİLER MEYDANA İNDİ
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamayınca Türk Metal Sendikası üyeleri dördüncü kez meydanlara indi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamayınca Türk Metal Sendikası üyeleri dördüncü kez meydanlara indi.

Bozüyük Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce fabrika çalışanı, eşleri ve çocuklarıyla birlikte sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. İşçilere cadde esnafı ve vatandaşlar alkışlarla destek verdi. İşçiler adına basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Cemal Güney, çok ciddi bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, “Masada da görüşsek, grev de olsa bu mücadele bir gün değil bin günde sürse bu yoldan kazanmadan dönmeyeceğiz. Hem Türk metal hem de metal işçileri olarak çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç bizim için, metal işçileri için, metal işçilerinin eş ve çocukları için geleceğimiz için, sendikamız için Türkiye için de önemli. Karşımızda metal işçisini mağdur etmek isteyenler var. Emek için, ekmek için başlattığımız mücadeleyi anlamayanlar var. Karşımızda inat var, dayatma var. Ama öyle de olsa, böyle de olsa bu süreci biz zafere taşıyacağız. Bu süreci, bizim dayanışmamız zafere taşıyacak.” dedi.

120 gündür meydanlarda olduklarını söyleyen Güney, “1.14 diye ilan ettikleri sosyete enflasyonuna, esnek çalışmaya mahkum etmek istiyor. Üstüne üstlük bir de 3 yıllık sözleşme diyor. MESS patronları işçi değil, köle istiyor.” diye konuştu.

6 Mayıs’ta grev kararı aldıklarını belirten Güney, “Bir süre daha bekleyeceğiz. Daha da kenetlenerek bekleyeceğiz. Sendikamızla, dayanışmamızla, ama direnerek, ama mücadele ederek fabrikalarda, meydanlarda ama bekleyeceğiz. Bakalım MESS patronları nereye kadar inatlaşacak? Barış istiyorlarsa, işte elimizi uzatıyoruz. Diyalog diyorlarsa, işte masayı gösteriyoruz. Ama eğer inat diyorlarsa ona da varız. Dayatma diyorlarsa ona da varız. Biz barış diyoruz ama kavga diyorlarsa ona da varız. Biz de hepsi var, biz hepsine varız.” dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan işçiler sessizce dağıldı. CİHAN

İşçiler meydana indi

İşçiler meydana indi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir