Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü her ay düzenlediği 'İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu' faaliyetlerinin bu ayki gündemi otomotiv sektörü oldu.
Samsun İl Müdürlüğü'nde yapılan yürütme kurulu toplantısının ana gündemi olan otomotiv sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya yürütme kurulu üyeleri ile Oksan Otomotiv Genel Müdürü, Samsun Otomobilciler Derneği Başkanı İsmail Okutgen ile sektör temsilcileri ile diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda sektörün sorunlarının dile getirilmesi, talep ve beklentilerin kurula iletilmesi; böylece sektörel analizlerin yapılarak bunlarla ilgili ortak çözümler üretilip daha etkili hizmet sunulabilmesi açısından ilgili taraflarca görüşler paylaşıldı.
Toplantıda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, 6111 Sayılı İşveren Teşviklerini İçeren Torba Yasa ile 2 kişi çalıştıran işverene üçüncüsü İŞKUR’dan sloganıyla devam eden 'İşbaşı Eğitim Programı' ve İŞKUR faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
CİHAN
Kaynak: