1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Islah Edilen Ovalıbağ Merası Törenle Açıldı
Islah Edilen Ovalıbağ Merası Törenle Açıldı

Islah Edilen Ovalıbağ Merası Törenle Açıldı

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Ovalıbağ köyünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ıslah edilen mera törenle açıldı.

A+A-

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Ovalıbağ köyünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ıslah edilen mera törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Vekili Abdulmutalip Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, Çiftlik Kaymakam Vekili Hüseyin Baş, Vali Yardımcısı Abdullah Ucgun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Çiftlik İlçe Belediye Başkanı Yusuf Öcal, Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü'nden yetkililer, Çiftlik, Azatlı, Divarlı belediye başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Mera açılışında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, "Ovalıbağ köyünde 555 dekar mera alanında uygulanan Mera Islah ve Amenajman Projesi ile meranın şahıs tarlaları ile sınırlarının belirlenmesi için hendek, hayvanların sulanması içinse sıvat inşa edilmiştir. Ayrıca her yıl düzenli gübreleme, temizlik biçimi ve otlatma planlaması yapılmıştır." dedi.

Sulama kuyusu ve sulama sistemleri için yeterli miktarda parasal kaynakları olduğunu kaydeden Türkmen, "Ancak 2 yıldan beri DSİ Bölge Müdürlüğü'nden mera sulama amaçlı kuyu ruhsatı almadığımız için gerekli olan kuyu ve sulama sistemlerini kuramadık. Bu sorunu aşmanın gayreti içerisindeyiz. İlimizde meraların daha iyi kullanılması ve doğru yönetilmesi için 2 adet mera yönetim birliği oluşturulmuştur. Mera ıslah çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir." diye konuştu.

Çiftlik Kaymakam Vekili Hüseyin Baş ise "Yaklaşık dört yıldır süren bu çalışmada çiftçiler yeri geldi hayvanını meraya sokmadı, yeri geldi yapılan çalışmalara sabretti bu sabrının karşılığını da ot veriminin dekarda 130 kilogramdan 604 kilograma çıkmasıyla aldı." dedi.









CİHAN

Islah edilen Ovalıbağ Merası törenle açıldı

Islah edilen Ovalıbağ Merası törenle açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.